Moje sladké tajemství

Chlubí se, že už dostává důchod

Patnáct let byla herečka Zlata Adamovská (62) spjata s rolí Běly Valšíkové v seriálu Ordinace v růžové zahradě 2. Jak ale všichni diváci dobře vědí, seriál končí, což pro Zlatu znamená nejen konec pravidelné tučné výplaty, ale hlavně velkého pracovního nasazení.

Navíc v době, kdy sice zkouší v divadle, ale to, zda a za jakých podmínek se scény otevřou, je stále nejisté. „Mohla bych dělat lakýrníka, protože mě to hrozně baví.

Nebo taxikáře, protože ráda sedím za volantem a Prahu znám jak své boty,“ říká tak trochu v žertu herečka o tom, jak naloží s množstvím volného času. A přestože stále vypadá neuvěřitelně a energie má na rozdávání, čas je neúprosný a i ona už se zařadila do kategorie starobních důchodců.

„Jsem opravdu čerstvá důchodkyně, takže už jsem dostala dva důchody,“ přiznává Zlata s nadhledem, že už stejně jako její manžel Petr Štěpánek (72) rozšířila řady pracujících důchodců.

A přesto, že se výška důchodu jistě ani v nejmenším nemůže měřit s honoráři, na něž byla dlouhá léta zvyklá, je jasné, že je příjemné mít aspoň nějakou částku, jež jí pravidelně chodí na účet a dává pocit jistoty. A kdoví, možná že se Adamovské časem zalíbí možnost tolik nepracovat a moci si konečně začít užívat život plnými doušky bez ohledu na narvaný diář.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden