Konec dojíždění za levnými nákupy. Oblíbený Primark právě otevřel v Česku

Publikace: 17.06.2021

Všichni milovníci nakupování se dnes dočkali: v devět hodin ráno se v Praze na Václavském náměstí otevřela první prodejna Primark v ČR. Původně plánované otevření na jaře roku 2020 se zdrželo kvůli pandemii Covid-19, od dnešního dne si lidé mohou užívat levné nákupy bez nutnosti dojíždět za hranice. Brzy by se měli dočkat také obyvatelé Brna a okolí, kde Primark plánuje otevření další pobočky.

Co stojí za masivním úspěchem Primarku?

Kořeny irského Primarku, sídlícího v Dublinu, sahají až do roku 1969. Již dva roky po otevření dosáhl takového úspěchu, že se rozšířil i do Spojeného království. Expanze dále pokračovala a Primark nyní najdete v Belgii, Rakousku, Německu, Portugalsku, USA, Španělsku, Nizozemsku, Francii, na Kanárských ostrovech a nově také v České republice. A to konkrétně v polyfunkčním domě tzv. The Flow Building na rohu Václavského náměstí a Opletalovy ulice. Paradoxem je fakt, že v rodném Irsku Primark pod jeho názvem nenajdete – funguje zde jako Penneys.

A proč se Primark stal tak populárním? Jednoznačně pro své nízké ceny a širokou nabídku zboží od módního oblečení a doplňků až po vybavení domácnosti. Výhodou je i jistá exkluzivita sortimentu, který v jiných prodejnách nenajdete. Primark není pro každého a příznivce luxusních značek neuspokojí, nadchne ale všechny shopaholiky, kteří chtějí být trendy, jít s dobou a neutratit příliš mnoho.

Autor článku

Lenka Gazdová

Lenka Gazdová

Redaktor

„Jsem Lenka, původně prodejce a návrhář kuchyní, nyní již více než pět let copywriter a průvodce na ostrově Langkawi v Malajsii. Během té doby jsem nasbírala nespočet zkušeností s psaním článků z oblasti módy, životního stylu a cestování. Díky tomu dobře vím, jak si vybrat nejlepší cestovní kufr, sportovní batoh, trekové boty nebo třeba outdoorové vybavení. Testováním produktů trávím dlouhé hodiny a o tipy se pak dělím v recenzích, které dnes pomáhají statisícům lidí.“