Kapitán Kubeš před startem MS: Věřím, že patříme mezi nejlepší čtyřku!

Foto: Český hokej

17. června 2021, 20:44

Jan Šimek

Necelé dva dny zbývají do startu světového šampionátu v para hokeji. České hokejisty povede do boje coby kapitán Pavel Kubeš.

„Být kapitánem české reprezentace je čest, přijal jsem to s pokorou. Překvapilo mě, že si kluci vybrali takového starého vlka, ale je to velká výzva,“ usmívá se zkušený obránce.

Ten už se startu světového šampionátu nemůže dočkat. „Těším se moc, protože pro mě osobně je to po roce a půl nějaký pořádný turnaj, zápas a ostřejší kontakt. Věříme si. Přijeli jsme sem, abychom ukázali, že patříme mezi nejlepší čtyři. Na to si věřím a v to doufám,“ hlásí na rovinu.

Roční pauza dala para hokejistům zabrat, a nejen jim. Jak se s ní vypořádali? „Bylo to těžké, ale museli jsme si tím projí a přizpůsobit se tomu všichni. Myslím si, že podmínky na trénování a soustředění se na parahokej jsme měli kvalitní. Akorát mně osobně trochu chyběl plavecký bazén. Jsem zvyklý chodit hodně plavat a všechno bylo zavřené. Nějak se to vyřešilo domácím posilováním,“ mávne rukou.

Jakou sílu cítí z týmu, kde se představí hned pět nováčků? „Ti kluci mají rychlost, ale chybí jim zkušenosti i jistá drzost. Myslím, že v plné síle by se mohli ukázat na paralympiádě,“ tuší účastník paralympijských her v letech 2010, 2014 a 2018.

Před dvěma roky měl šampionát para hokejistů fantastickou kulisu. Tribuny v ostravské aréně bouřily nadšením a hnaly české borce dopředu. Jaké to bude letos? „Vzhledem k tomu, že v hale může být dva a půl tisíce lidí, se obávám, že to stejné nebude. I tak ale věřím, že budeme spokojení a diváci si to užijou,“ přeje si Pavel Kubeš.

Na šampionátu se představí i nováčci a je těžké odhadovat, kdo z nich může překvapit. „Všechno je velká neznámá, protože jak nikdo s nikým rok a půl nehrál nikdo neví, jak se kdo připravoval. Uvidíme. Může překvapit Norsko či Korea. Amerika a Kanada si to urvou, ale třeba překvapíme my,“ uzavírá s úsměvem.

Program základní skupiny MS v para hokeji 2021

Sobota 19. června:
12:00 Jižní Korea – Česko
15:00 Kanada – USA
18:00 Norsko – Itálie
21:00 Rusko – Slovensko

Neděle 20. června:
11:30 Kanada – Jižní Korea
14:30 Česko – USA
17:30 Itálie – Rusko
20:30 Slovensko – Norsko

Úterý 22. června:
11:30 Norsko – Rusko
14:30 Kanada – Česko
17:30 Itálie – Slovensko
20:30 USA – Jižní Korea

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz