InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnické odpoledne

    Čtvrtek 25.4 15:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech, České Budějovice

  • Tvořivý rok – gravírování

    Čtvrtek 25.4 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

OFS Písek uspořádal ukázkový trénink v Kovářově

KOVÁŘOV – Tentokrát na hřišti v Kovářově dnes proběhl další ukázkový trénink pod záštitou Okresního fotbalového svazu, kam měl původně dorazit s Grassroots trenérem mládeže a šéfem komise mládeže OFS Písek Petrem Houdkem také legendární Jan Koller, rovněž od nedávné volební valné hromady člen vedení okresního fotbalu na Písecku. Populární „Dino“ nakonec kvůli zdravotním problémům nemohl dorazit, zároveň se ale dopředu omluvil a přislíbil, že hned jak bude v pořádku, tak se do podobných akcí rád zapojí. Přestože tedy na akci chyběla její největší hvězda, s čímž se dopředu počítalo, byla pod vedení šéfa okresní mládeže Petra Houdka opět vydařená.

Houdek dodal trenérům spoustu motivace a hromadu dalších cvičení do repertoáru. Cvičení teď mohou využívat nejen trenéři v Kovářově, ale třeba také v Božeticích, odkud se přijel podívat trenér žáků Pavel Ondráček i s několika málo svými svěřenci. Petr Houdek provedl kovářovský potěr ukázkovým tréninkem a po každém cvičení navíc vysvětlil i trenérům, jaký cíl má a proč se každý cvik dělá.

Na programu byly hry, soutěže a při tom všem hlavně pilování práce s míčem oběma nohama nebo hry jeden na jednoho. Zejména pak na malém prostoru, což je pro vývoj fotbalistů vůbec nejdůležitější. Při jiných hrách zase Kovářovští trénovali přepínání z obrany do útoku a naopak, nebo zapojili i gymnastické prvky. Někteří si troufli na sudy či kotrmelce, jiní borci zkoušeli třeba i přemety a salta. Na úplný závěr se pak mladíci rozdělili do čtyř družstev a zahráli si na dvou zmenšených hřištích fotbal.

Celkem se tréninku zúčastnilo takřka 20 mladíků z mladší přípravky, které společně trénují Petr Janda a Pavel Klíma. Zapojilo se i pár místních děvčat, která už u některých cviků dopředu věděla, co je čeká, protože byla o den dříve i na dívčím kempu OFS v Oslově. V příští sezoně se chystají hrát v Kovářově Okresní přebor starší přípravky, kam někteří ze současných borců dorostou a ti mladší je doplní. Vzhledem k tomu, že na druhé polovině hřiště trénovali zároveň s touto akcí ve slušném počtu i žáci, zdá se, že je v Kovářově o tu vzdálenější budoucnost postaráno.

Také touto cestou se nyní Okresní fotbalový svaz Písek snaží zase nastartovat mládež, protože se kvůli koronavirové krizi prakticky po dvě sezony nedělaly v podstatě žádné nábory nových členů. Až následující měsíce a možná i roky ukáží, jak se tento výpadek na budoucí generaci projeví.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace