18.06.2021 08:00

Premiéra inscenace S láskou Mary na Letní scéně Divadla Bolka Polívky

Kvůli epidemii sice opožděnou, ale zato rovnou dvojitou premiéru bude mít hořká komedie S láskou Mary z pera amerického herce, dramatika a scénáristy Paula Elliota. Diváci si ji poprvé vychutnají na Letní scéně Divadla Bolka Polívky v nově zrekonstruovaném amfiteátru na Kraví hoře v Brně, a to 17. a 18. července 2021 od 20:30.

Inscenace, v níž zazáří Veronika Žilková, Eva Novotná či Gabriela Štefanová, Hana Halberstadt, Ondřej Dvořák a Elena Trčková v alternaci se Simonou Rejdovou, vznikla jako koprodukce Divadla Bolka Polívky a divadelní společnosti StageArtCz. Režie se ujal Petr Halberstadt. Hra se od roku 2013 hrála po celých Spojených státech a sklízela četné divácké úspěchy. V České republice jde o její první uvedení.

„StageArtCz je naším dlouhodobým, osvědčeným partnerem, na kterého se lze spolehnout. Což se potvrdilo i tentokrát, protože S láskou Mary vznikala za velmi složitých covidových podmínek. Velmi mne těší, že se vše podařilo dovést až k premiéře, za což patří velký dík hercům a celému inscenačnímu týmu, neboť všichni ke zkoušení, ale hlavně k nutným změnám a opatřením přistupovali nejen zodpovědně, ale hlavně s optimismem,“ uvedla ředitelka divadla Kateřina Komárková.

„K jakékoliv tvorbě, bez ohledu na okolnosti nebo podmínky, se snažím přistupovat jako k výzvě, to platí jak u herectví, tak u režie. Samozřejmě nešlo ignorovat bouřlivé dění dneška. Doba je to skutečně náročná pro celou společnost, troufnu si říct pro celý svět. O to víc jsme se všichni společně snažili, abychom zkoušení finalizovali do hotového tvaru,“ řekl režisér Petr Halberstadt.

„S láskou Mary je úsměvná komedie o tom, že je třeba žít každý den naplno, jako by byl náš poslední. Radovat se a nečekat, až… až bude svítit slunce, až nebude pandemie, až bude lepší příležitost. To až je teď. Každý den je dost dobrý na to, aby se stal naším svátkem,“ doplnila Veronika Žilková a dodala: „Připojte se k nám a na dvě hodiny zapomenete na své starosti.“

www.divadlobolkapolivky.cz

www.stageart.cz

Autor článku: Michal Adamík