Zdeněk Janda
18. června 2021 • 10:00

Další skvělá částka od Voráčka a spol. Golf i s Bartoškou vynesl 330 tisíc!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Boje o Stanley Cup sleduje už jenom na dálku, stejně jako nedávný světový šampionát. Hokejový útočník Jakub Voráček se z vrcholného turnaje v Rize omluvil z rodinných důvodů, aby mohl být s rodinkou, kterou během sezony příliš neviděl. Ale nezapomíná na tradiční pomoc lidem s roztroušenou sklerózou. Jeho nadace nedávno uspořádala tradiční golfový turnaj, který jeho nadaci vynesl 330 tisíc korun! „Den na golfu mám nejradši. Navíc, když hraju pro pacienty s touhle zákeřnou nemocí, odpouštím si ty nepovedený rány,“ reagoval mistr světa z roku 2010 a lídr Philadelphie.



Nadace, kterou založil se svojí sestrou Petrou, která sama s touto nevyléčitelnou nemocí srdnatě zápasí, dlouhodobě pacientům s RS pomáhá. Kapitán ze šampionátu v roce 2019 v Bratislavě pořádá spoustu charitativních akcí, jednou z nich je i golfový turnaj.

Tentokrát se v Panorama Golf Resortu Kácov vybralo 330 tisíc korun, což potěšilo i Petru Klausovou, sestru hokejového velikána, jenž se v historickém bodování českých hráčů v nejslavnější lize posunul už na šesté místo.

„Velice děkujeme za tak krásnou pomoc a podporu všem, kteří se připojili. Jsme moc rádi a vážíme si, že jste si našli čas na toto krásné setkání. Určitě budeme v nadační golfové túře pokračovat i v dalších letech,“ uvedla Klausová.

Podle ní počet žádostí o finanční příspěvky a pomoc stále roste. „To je i důvod, proč kromě vlastního financování nadace pořádá i několik sportovně laděných akcí, které pomáhají nejen s medializací aktivit a projektů, ale přinášejí i další tolik potřebné prostředky,“ dodává Petra Klausová.

Turnaje se zúčastnili hokejisté (třeba Jiří Sekáč , Filip Hronek , Martin Růžička , Radko Gudas , Jiří Tlustý nebo Ondřej Pavelec ), fotbalisté ( Vladimír Šmicer , Horst Siegl, Ivan Hašek nebo Jiří Jarošík), ale i další sportovci, osobnosti a donátoři nadace. Nechyběl ani slavný herec Jiří Bartoška .

„Den na golfu mám nejradši. Navíc, když hraju pro pacienty s roztroušenou sklerózou, odpouštím si ty nepovedený rány. A když mám kolem sebe lidi, kteří jsou mi blízcí, tak si to prostě moc užívám. Je to pro mě velký relax. Doufám, že si to všichni užili se mnou,“ reagoval sám Voráček , který ocenil i to, že si tentokrát zahrál i Petr Svoboda, střelec zlatého gólu ve finále proslulého turnaje v Naganu.

„Byl i u toho, když nadace vznikala a svou podporu korunoval tím, že právě naší nadaci věnoval svou olympijskou medaili,“ vyzdvihl Voráček někdejšího beka, který zároveň působí jako jeho agent.

Hlavním cílem Nadace Jakuba Voráčka je finanční podpora konkrétních pacientů s diagnózou roztroušené sklerózy mozkomíšní. Lídr Philadelphie sám přispívá tisícem dolarů za každý bod v NHL, další významnou finanční podporu získává nadace od dárců, kteří mohou zasílat své dary přímo na transparentní účet nadace nebo mohou přispět posíláním jednorázových nebo pravidelných DMS zpráv v hodnotě od 30 do 90 korun.

Voráček si momentálně v Česku užívá volno se svými nejbližšími. Právě z rodinných důvodů se omluvil z mistrovství světa, během sezony se mu narodila dcera, ovšem kvůli přísným covidovým restrikcím ji neměl možnost moc vidět.

„V Americe jsem byl sám, není to jednoduché. Kdyby byla jiná situace, reprezentoval bych moc rád. Jako vždycky. Ale teď opravdu se chci věnovat svým nejbližším,“ vysvětlil 31letý reprezentační kapitán, proč z pochopitelných důvodů Rigu vzdal.

Je pravděpodobné, že céčko na dresu bude mít i v únoru během olympiády v Pekingu, kterou by měly na rozdíl od posledního turnaje v Koreji ozářit největší zámořské hvězdy.

Mezitím ukazuje Voráček srdce i mimo led. Jeho nadace během léta chystá další charitativní akce.

Čeští borci z NHL Radko Gudas (vlevo) a Filip Hronek (vpravo uprostřed) se zúčastnili charitativního golfového turnaje v Kácově
Čeští borci z NHL Radko Gudas (vlevo) a Filip Hronek (vpravo uprostřed) se zúčastnili charitativního golfového turnaje v Kácově

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud