Dražba retro telefonní budky pomůže charitě

budka z aukce
budka z aukce

V Čechách končí éra telefonních budek. Nadace O2 jako jejich poslední připomínku spouští charitativní aukci.

 

 

Jak jsme infirmovali, z obce Hlubyně na Příbramsku zmizela poslední telefonní budka. V České republice tak definitivně končí jedna éra telefonování, která začala v roce 1911.

Dozvěděli jsme se ještě aktualitu, kterou rádi posíláme dál: jedna ze starých budek bude dána do aukce, jejíž vátěžek pomůže charitě.

Tisková zpráva:

U příležitosti odstranění poslední budky spouští Nadace O2 charitativní aukci předmětů spojených s telefonováním z veřejných telefonních automatů.  Výtěžek z ní věnuje na ochranu dětí na internetu v rámci programu O2 Chytrá škola – za každých sto korun zajistí pro jednoho žáka odborný seminář zaměřený na rozvoj dovedností nezbytných pro bezpečné používání internetu.

 

U příležitosti odstranění poslední budky spouští Nadace O2 ve spolupráci s portálem Aukro charitativní aukci předmětů spojených s telefonováním z veřejných telefonních automatů. „Odstranění poslední budky je symbolem technologického rozvoje. Klíčovým předpokladem pokroku je vzdělanost. Výtěžek z charitativní aukce proto celý věnujeme programu O2 Chytrá škola, jehož prostřednictvím Nadace O2 pomáhá žákům a učitelům na základních školách a v dětských domovech lépe se zorientovat v příležitostech i nástrahách spojených s internetem,“ popisuje Jan Hruška a dodává: „Za každých sto korun, které se nám podaří vybrat, zajistíme pro jednoho žáka základní školy tříhodinový odborný seminář zaměřený na rozvoj dovedností nezbytných pro bezpečné používání internetu.“

Charitativní aukce poběží na aukčním portálu aukro.cz do neděle 27. června. Zájemci si mohou koupit dřevěnou telefonní budku, kterou bylo možné v českých ulicích vídat od 60. do 90. let, několik typů telefonních automatů, telefonní karty nebo sluchátka.

 

 www.nadaceo2.cz/charitativniaukce.

Comments

comments

Vyhledat