Policie zadržela na Karlovarsku mezinárodně hledaného z Arménie. Označila ho za ‚vora v zakoně‘

Policie zadržela v Karlovarském kraji mezinárodně hledaného muže z Arménie. Dvaapadesátiletý cizinec je podezřelý z organizovaného zločinu. Podle policie je označován jako „vor v zakoně“, tedy vysoká kriminální autorita zločineckých skupin ze zemí bývalého Sovětského svazu.

Karlovy Vary Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie při zatýkání hledaného muže z Arménie

Policie při zatýkání hledaného muže z Arménie | Zdroj: Twitter Policie ČR

Na vypátrání a zadržení se podílel odbor pátrání úřadu služby kriminální policie spolu se zásahovou jednotkou karlovarských policistů, informoval v pátek policejní mluvčí David Schön.

Policisté hledaného, který mohl být podle policistů ozbrojený a nebezpečný, zajistili na počátku června v jedné z rekreačních oblastí kraje.

„Nasazení zásahové jednotky předcházelo intenzivní operativní rozpracování vedené v několika státech v rámci Evropské sítě cíleného pátrání (European Network of Fugitive Active Search Teams – ENFAST). Samotné zadržení bylo velmi rychlé a muž se nezmohl na žádný odpor,“ popsal Schön. Nyní je muž ve vazbě a justiční orgány pracují na jeho vydání k trestnímu řízení do Arménie.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme