Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Svědík zbrojí na Lokomotiv Plvodiv a hledá aspoň dva hotové hráče

Přípravu na novou sezonu, v níž se vedle nejvyšší české soutěže představí i v Evropské konferenční lize, záhajili hráči Slovácka. V druhém předkole nové ligy změří síly s druhým týmem bulharské ligy Lokomotivem Plovdiv, i proto chce trenér Martin Svědík doplnit kádr dvěma hotovými hráči.

Červencový dvojzápas s Plovdivem bude pro nečekaně čtvrtý tým uplynulého ligového ročníku prvním vrcholem, k němuž se kouč s týmem budou upínat. "Nějaké informace jsem už o Bulharech získal. Nebude to vůbec lehký soupeř. Jejich silnou zbraní je obranná fáze," řekl Svědík.

V kádru týmu už nejsou dva hráči, kteří patřili v uplynulé sezoně k oporám. Smlouva vypršela stoperovi Stanislavu Hofmannovi, který chce zkusit štěstí v zahraničí. Do Polska zamířil nejlepší střelec klubu v minulé sezoně Jan Kliment a stal se posilou Wisly Krakov.

Novými tvářemi jsou Ondřej Šašinka a Daniel Holzer, kteří přišli z Baníku Ostrava, a mladý Černohorec Marko Merdovič. "Není to okamžitá posila, spíš ho bereme jako perspektivního hráče, který na sobě musí ještě hodně pracovat," řekl Svědík o naposledy jmenovaném.

Nové posily? Nic jednoduchého

Kouč by ještě rád přivítal v kabině dva "hotové" fotbalisty. "Není jednoduché přivést hráče na naše ekonomické poměry a na kvalitu, kterou potřebujeme," řekl Svědík a poukázal zejména na post stopera po odcházejícím Hofmannovi.

Fotbalisté Slovácka se budou nyní připravovat v domácích podmínkách, první herní test absolvují v úterý proti druholigovému nováčkovi z Vyškova. Vrcholem přípravy bude soustředění ve Slovinsku od 7. do 15. července. Slovácko tam sehraje tři zápasy s dosud neznámými soupeři.

"Zadal jsem kolegům požadavky na kvalitu protivníků, samozřejmě nejen k lize, ale i evropskému poháru," podotkl Svědík.

Je nám líto, video expirovalo.
České kluby už znají soupeře v předkolech pohárů
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články