Prostreno.cz

Bílá šalvěj promění váš domov ve vyvážený ráj

Nemusíte být šamanem, potomkem indiánů nebo třeba čarodějnicí, aby vám bylo blízké vykuřování prostor. I dnes se někteří uchylují k očistě svých obydlí i předmětů – a mají k tomu dobré důvody. Dokonce podpořené vědou!

Dříve to byl starodávný duchovní rituál a ani v současných dnech neztrácí nic ze svého kouzla. Vezmete si svazeček sušené bylinky, ideálně bílé šalvěje (Salvia apiana), zapálíte ho, sfouknete plamen a procházíte po svém bytě nebo domě. Proč? Tohle vás nejspíš překvapí!

Ve zdravém těle zdravý duch

Bílá šalvěj má antimikrobiální a dezinfekční vlastnosti. V překladu řečeno, vonný kouř zbavujte patogenů, virů, bakterií a hub, ulevuje při nachlazení, chřipce a horečce. Je dokázáno, že ulevuje astmatikům, alergikům a obecně lidem, kteří trpí na dýchací potíže. Tedy nejen to.

Odpuzuje i hmyz a zbavuje negativních energií zvlášť tam, kde lidé často stonají nebo se hádají (je moudré použít šalvěj vždy po nemoci, rozepři či návštěvě jiného člověka). Šalvěj bílá navrací vitalitu a odstraňuje duchovní nečistoty, čistí vzduch.

Jaká rozhodnutí jsou pro vás ta správná?

V neposlední řadě působí na zlepšení intuice neboli otevírání šesté čakry (třetí oko). Uvedená bylinka totiž obsahuje značné množství jedovaté silice thujonu, jež má mírně psychoaktivní účinky (proto taky není vhodná k dlouhodobému užívání). Jinak se ale již dávno stala nástrojem pro léčení i řešení duchovních dilemat a k restartování myšlenkových pochodů.

Výzkumný projekt z roku 2016 pro americkou univerzitu sídlící v Mississippi prokázal, že šalvěj bílá je bohatá na sloučeniny, které aktivují určité receptory v mozku. Tyto receptory jsou zodpovědné za posílení kognitivních funkcí, dobrou náladu, snížení negativity, stresu a únavy a dokonce i za zmírnění bolesti.

Mnoho lidí na ni nedá dopustit ani v souvislosti se zkvalitňováním spánku. Není tedy čas ztrácet čas. Za 20 gramů šalvěje bílé zaplatíte něco okolo 130 až 150 korun, není ale problém obstarat si její semena. 10 kusů pak vychází asi na 50 korun.

A kouř stoupá k nebesům

Před spálením zmíněné rituální bylinky nastavte záměr. Uvědomte si, čeho chcete docílit. Požádejte všechny obyvatele domu, aby opustili prostor (včetně domácích mazlíčků), zapalte konec šalvějového svazku a až se vznítí, rychle jej sfoukněte. Konce listů by měly doutnat pomalu a uvolňovat hustý kouř. Ten nasměrujte na tělo, předmět či místnost. Obejděte každý kout, nevynechte ani škvíry pod skříněmi a postelemi.

V případě, že máte sypanou, nesvázanou bylinku, zapalte uhlík k pálení vykuřovadel, počkejte 15–20 sekund, než uhlík přestane jiskřit a vydávat kouř a položte jej do kadidelnice (může být keramická miska) na písek či himálajskou sůl. Zasypte šalvějí a nechte doutnat. Kouř můžete rozdmýchávat ptačím peřím. Hořící šalvěj nikdy nenechávejte bez dozoru a po skončení rituálu vždy nezapomeňte důkladně vyvětrat.

Zdroje: Lotsofzen.com, Beautyindependent.com 





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat