Zavřít reklamu

O chystaných Apple Watch Series 7 se hovoří poměrně často. Již několikrát ze strany leakerů a webů bylo zmíněno, že tento očekávaný model nabídne poměrně zajímavou vychytávku, kterou ocení poměrně široká skupina lidí. Jednat by se mělo o senzor pro měření hladiny cukru v krvi. Samozřejmě tím hlavním benefitem bude, že senzor bude takzvaně neinvazivní a vše vyřeší bez toho, aniž by musel přímo analyzovat samotnou krev (jako například glukometr).

Zajímavý koncept vykreslující měření hladiny cukru v krvi:

Podle nejnovějších informací z důvěryhodného portálu Bloomberg tomu ale ve finále bude trošičku jinak. Web tento týden přinesl poměrně zajímavou řadu novinek, kdy zároveň analyzuje současnou situaci a sděluje, na jaké funkce v oblasti Apple Watch se vlastně můžeme těšit. Vše zatím napovídá tomu, že letošní model bude, lidově řečeno, bídný a moc novinek nenabídne. Předpokládá se zmenšení rámečků kolem displeje a vylepšení ultraširokého pásma (UWB).

Apple Watch Series 7 koncept
Koncept Apple Watch Series 7 s ostrými hranami

Na novinky, které donutí i jablíčkáře se staršími hodinkami ke koupi novějšího modelu, si budeme muset ještě nějaký ten pátek počkat. Zmiňovaný senzor pro neinvazivní měření hladiny cukru v krvi by mohl přijít nejdříve v roce 2022. To bude doplňovat i senzor pro měření teploty. V květnu jsme vás navíc informovali o spolupráci Applu se start-upem Rockley Photonics, což by mohlo vyústit v implementaci senzoru pro měření hladiny alkoholu v krvi.

Aby toho nebylo málo, tak Apple údajně plánuje na rok 2022 i nástupce populárního, levnějšího modelu Apple Watch SE. Po jejich boku by měla být také odhalena extrémně odolná verze pro vášnivé sportovce, která doposud v jablečné nabídce bohužel chybí. Aktuálně nám ale nezbývá nic jiného, než čekat.

.