,,Nemůže očekávat, že to bude mít snadné,” říká na Schumacherovu adresu Mazepin

Pilot Haasu Nikita Mazepin uvedl, že Mick Schumacher nemůže očekávat, že to v souboji týmových kolegů bude mít jednoduché.

Štítky: Mick Schumacher Nikita Mazepin Zveřejněno 19. 06 2021 — Tereza Černá

Jako reakci na manévr, který Nikita Mazepin vytáhl na Schumachera v posledním kole v závodě v Baku, se Schumacher zeptal, zda ho chce jeho týmový kolega zabít. Günther Steiner hned zorganizoval meeting, který měl ‘vyčistit vzduch’ mezi oba jezdci za zavřenými dveřmi. 

Ve čtvrtek, na trati v Paul Ricard, se Schumacher vyjádřil k výsledkům onoho meetingu. 

,,Samozřejmě, že s ním pořád musím závodit. Myslím si ale, že důvěra může být znovu vybudována, samozřejmě ne hned teď, úplně nevím, co od té schůzky tváří v tvář očekávat. Ale na konci po všech rozhovorech s týmem si myslím, že existují podmínky pro vybudování důvěry’,’ řekl Schumacher. ,,V době incidentu to bylo trochu matoucí, protože jsem to vůbec nečekal, obzvlášť ne mezi týmovými kolegy’,’ popsal Schumacher samotný incident v Baku. 

“Samozřejmě chápu, že to je poslední kolo, a že všichni chceme získat pozice, ale pokud se vyvezete ve větrném pytli tolik, máte vše co vám zbylo z baterie a nic vás nezastavuje, jediný způsob, jak někoho zastavit, je vyděsit ho nebo ho zatlačit do zdi a on se o to evidentně pokusil. Abych řekl pravdu, držel jsem pedál u podlahy, takže jsem se k němu stejně dostal, ale přesto si myslím, že to bylo z mé strany neočekávané, a myslím, že proto jsem na to poté tak silně reagoval.”

Ale Mazepin trvá na svém:

Lincoln se také zapřísáhl k pouze elektrickým vozům od roku 2030

“K žádnému incidentu nedošlo, oba vozy se vrátily do boxů s předními spojlery a nepoškopzeným lakováním, bylo stejně vyleštěné jako před závodem, takže bych se na to rád díval docela pozitivně. Myslím, že mezi námi bylo trochu nedorozumění, myslel jsem, že si zvolí vnitřní stopu, a pak si vybral tu vnější. A když jsem viděl, že se k tomu odhodlal, vycouval jsem z toho, protože nakonec nebudeme bojovat o žádné body a výsledek týmu je pro mě priorita,” řekl. „Takže si myslím, že máme pozitivní atmosféru, pokud to v týmu mohu takto nazvat. Bylo to tak od prvního dne a stále to tak je. Je zřejmé, že oba mladí jezdci posouvali hranice, takže se dostanete do bodu, jako je tento. Ale jak jsem řekl na začátku, pokud jsou obě auta vrácena v jednom kuse, mám pocit, že je to v pořádku,“ vysvětlil svůj pohled na věc Nikita Mazepin.

Na otázku ohledně Steinerova prohlášení, že se za incident omluvil, Mazepin objasnil, že omluva odkazovala na Schumacherovu interpretaci incidentu, nikoli na samotný incident.

„Omluvil jsem se mu, pokud to tak cítil, a byl zjevně velmi rozrušený. Ale řekl bych jen, že je velmi důležité, aby nečekal, že to bude mít příliš snadné. Nedá se očekávat, že se nepokusím blokovat, ať už z jakéhokoli důvodu. Ale já jsem prostě opravdu nečekal, že bude tam, kde byl, a pokud se bude cítit tak, jak se cítil, omluvil jsem se, protože to je to, co si myslím, že bych měl dělat. Ale nebylo to za mé konkrétní jednání na dráze,” vysvětlil Rus.