Kdyby nebylo Šlitra a Písničky pro kočku, ani já bych zřejmě nebyl, přiznává Milan Drobný

19. červen 2021

Vystupoval na jednom podiu s Georgem Harissonem, Eltonem Johnem, Tomem Jonesem nebo Tinou Turner. Tom Jones mu dokonce věnoval písničku. Sám ale nezapomíná na Semafor.

Jeho největším hitem je Písnička pro kočku. „Ta písnička vznikla, když jsem nastoupil do divadla Semafor. Původně zněla spíše jako dixieland,“ vzpomíná Milan Drobný v pořadu Moje hvězdy na Dvojce.

„Zašel jsem za Jirkou Šlitrem a poprosil, zda by ji neupravil podle mého návrhu. A stalo se. Kdyby nebyla tato písnička, ani já bych zřejmě nebyl,“ konstatuje zpěvák.

V Lázních Teplice v Čechách vystoupil zpěvák Milan Drobný

Neznal noty

V mládí hrál závodně hokej a jezdil na kole. Na gymnáziu se popral se spolužákem na chmelové brigádě, a tak byl ze školy vyloučen. Později se přihlásil na státní konzervatoř, i když neznal noty. Jeho třídním profesorem byl Oldřich Nový.

Třetí manželka, dvanáctá kniha

V současnosti bydlí Milan Drobný ve vesničce Zeměchy u Kralup, a to už pět let. „Jsme vášniví jezdci na kolech. Je nám tady fajn.“ Má tři děti a nyní žije s třetí manželkou Danuškou. „Hraje se mnou tenis, báječně jezdí na kole, plave. Potkali jsme se v Třeboni.“

A co dělá v současnosti? „Musím trénovat na kytaru. Připravuju pořad pro rozhlas. Napsal jsem už dvanáctou knihu. Vydal jsem i nové CD Moje zem,“ říká i příležitostný malíř a fotograf Milan Drobný v pořadu Moje hvězdy na Dvojce. 

Spustit audio

Související