Chci ještě dva hotové hráče, vzkázal šéfům Svědík. Prioritou pro něj zůstává post stopera!

Chci ještě dva hotové hráče, vzkázal šéfům Svědík. Prioritou pro něj zůstává post stopera!

Tři nové tváře přivítal trenér Slovácka Martin Svědík na začátku přípravy na novou sezonu, která bude pro jeho tým speciální tím, že se hned na jejím startu pobijí o účast v nově vzniklé Evropské konferenční lize. Minimálně další dva hráče ale chce po vedení klubu ještě přivést. A rozhodně by to neměli být fotbalisté do počtu. 

Z kádru Slovácka zmizeli během léta už dva klíčoví hráči. Stoper Stanislav Hoffman chce po vypršení smlouvy zkusit štěstí v zahraničí, nejlepšího střelce týmu Jana Klimenta zase zlákal polský celek Wisla Krakow, kde ho povede bývalý kouč Plzně Adrian Guľa. 

Posilami jsou naopak Ondřej Šašinka s Danielem Holzerem, kteří přišli z Baníku Ostrava, i mladý Černohorec Marko Merdovič. "Marko ale není okamžitá posila. Spíš ho bereme jako perspektivního hráče, který na sobě musí ještě hodně pracovat," objasnil Svědík na začátku přípravy.

Nejen on je možná lehce zklamán z toho, že byť Slovácko čeká historická účast v evropských pohárech, vytoužené akvizice se do jeho mužstva zrovna dvakrát nehrnou. A to ani odchovanci a zároveň současní náhradníci Sparty Michal Trávník s Milanem Hečou. Prvně jmenovaný preferuje odchod do ciziny, Heča by rád pokračoval na Letné.

"Chtěl bych přivést ještě dva hotové fotbalisty. Není ale jednoduché přivést ekonomicky schůdné hráče na kvalitu, kterou potřebujeme," poznamenal charismatický trenér s tím, že klíčové je sehnat hlavně adekvátní náhradu za odcházejícího stopera Hoffmana.

A to co nejdříve, neboť už v červenci čeká Slovácko souboj druhého předkola Evropské konferenční ligy, kde se poměří s nejsilnějším možným protivníkem. A sice s druhým týmem minulé sezony bulharské nejvyšší soutěže, nevyzpytatelným Lokomotivem Plovdiv.

 "Nějaké informace už o Bulharech mám a vím, že to nebude vůbec lehký soupeř. Jejich nejsilnější zbraní je obranná fáze," prozradil Svědík.