Duben

Press: Kino Lucerna otevírá letní kino na Střeše RADOST

Vydáno dne 20.06.2021
Dvacátého června 2021 ve 21:30 zahájí kino Lucerna sérii projekcí pod otevřeným nebem na střeše funkcionalistické dominanty Žižkova, tedy domu RADOST (bývalý Dům Odborových Svazů).
Na úvod pravidelného promítání bude připraven ke zhlédnutí legendární film Hoří, má panenko od tvůrčího tria Miloš Forman, Jaroslav Papoušek, Ivan Passer. Filmovou klasiku, jaká kousavě zobrazuje svéráz české národní povahy, si diváci budou moci v restaurované verzi vychutnat na pozadí úchvatného výhledu na scenérii pražského Hradu. Proces restaurování vznikal pod taktovkou Národního filmového archivu, ještě v úzké spolupráci s proslulým, na dva Oscary nominovaným kameramanem Miroslavem Ondříčkem.

 










 

Na venkovský bál s volbou miss a rozkradenou tombolou o týden později organizátoři navážou nejslavnějším československým muzikálem Starci na chmelu v režii Ladislava Rychmana. Vypráví o první lásce a o prvním „hříchu“, přičemž dodnes zaujme mladistvým idealismem, ale také generační revoltou vůči pokrytecké morálce duševních starců všeho druhu i věku.Oba počiny budou uvedeny s anglickými titulky! Letní Lucerna na Střeše RADOST dále přinese nestárnoucí klasiky i novější snímky, které již stihly získat kultovní status, a to až do 29. srpna. Vždy jednou za týden, většinou v neděli. Ke všemu nebudou chybět filmové úvody a občerstvení z místního baru.


Adresa: náměstí Winstona Churchilla 1800/2, Praha 3.

Lístky budou k získání jak přímo na místě, tak na oficiálních stránkách kina Lucerna.


FOTO: kinolucerna.cz
(Autor: Tomáš Kordík)
 

DVD

Recenze: Nový svět

Terrence Malick se ve své tvorbě vrátil i do vzdálenější minulosti, ovšem tahle výprava na začátek... celý článek
 
Přidat na Seznam.cz