InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy fotografií - Fotoklub Písek

    Úterý 4.6 17:00 - Galerie Portyč Písek

  • Vystoupení tanečního oboru ZUŠ Otakara Ševčíka

    Úterý 4.6 18:00 - Divadlo Fráni Šrámka Písek

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Anketa: Domácí úkoly ano či ne?

Jste v základních školách pro zrušení domácích úkolů?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Drsné destrukční derby vyhrál Satan, ženské zlato zůstalo doma

 Autor: Petr Eliáš - Jižní Čechy TEĎ

    Autor: Petr Eliáš - Jižní Čechy TEĎ

STRAKONICE – V sobotu 19. června se na strakonickém letišti konal další ročník destrukčního derby, které znovu nabídlo zajímavou podívanou. Na své si přišli milovníci pískajících pneumatik, zmačkaných plechů a adrenalinu. V mužské kategorii se poprvé stal vítězem Josef Orszag z Plzně, který jezdí pod přezdívkou Satan. Prvenství v ženské kategorii naopak obhájila Michaela Konečná ze Strakonic.


Letošní ročník Rhina destrukčního derby měl znovu benefiční podtext. V dobrovolné sbírce letos mohli lidé přispět malé Verunce a Základní škole speciální ze Strakonic. Že ještě pořád existují lidé ze srdcem na dlani, potvrdila velmi slušně zaplněná velká kasička, jejíž obsah se bude po rozpečetění sčítat.

Vše podtrhnul závěr akce, kdy všem vyrazili dech volyňští hasiči, které si pořadatelé najali pro dohled nad akcí. Peníze, které jim za práci náležely, přišli odevzdat ve prospěch benefiční sbírky. I pro tento ročník lákali pořadatelé diváky na možnost setkání se známími kapelami Trautenberk a Traktor. I muzikanti si užili jízdu na demoliční dráze.

Více přinese tištěný Týdeník Strakonicko, kde najdete rozhovory s vítězi i organizátory.

 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace