Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sainz konečně udeřil hřebík na hlavičku

Sainz konečně udeřil hřebík na hlavičku

Soupeři mohou závidět.

Vítězem takzvané druhé ligy byl ve francouzské kvalifikaci jednoznačně Španěl Carlos Sainz, který si už, zdá se, na vůz Ferrari dokonale zvykl.

"Je to čím dál lepší. Popravdě, poslední tři víkendy, tedy v Monaku, v Baku a teď tady se cítím hodně konkurenceschopný, ale tohle byla moje první čistá kvalifikace za poslední tři víkendy. Ukázal jsem potenciál vozu i můj vlastní. Konečně jsem trefil hřebík na hlavičku. Vlastně už bylo načase, začínalo to být frustrující," přiznal Sainz.

Pozici Ferrari podpořil pátým místem Charles Leclerc, jenž se však po dvou vyhraných kvalifikacích nedokázal těšit z místa ve čtvrté řadě.

"Nedokážu se přenést přes omezení, kterým je pro náš vůz od začátku víkendu předek vozu, ale musím upřímně říct, že chyba je více ve mně než ve voze. Carlose to omezuje stejně, ale prostě odvedl lepší práci. Lépe to obešel. A to ještě můžu být rád za své poslední kolo, vše před ním byla čistá katastrofa," řekl Monačan.

Mezi jezdce Ferrari se vklínil domácí závodník Pierre Gasly. A to i přesto, že mu stevardi vymazali první pokus ve Q3 kvůli nedodržování limitů trati a ve druhém byl pod tlakem. Jeho týmový kolega způsobil přerušení kvalifikace hned v jejím úvodu a po ní mu nezbylo, pouze se AlphaTauri omluvit za třetí havárii v dosavadních sedmi kvalifikacích. Ferrari si musí dávat pozor také na vozy McLarenu, hlavně ten patřící Landu Norrisovi, který bude startovat vedle Leclerka, a který přišel o poslední kvalifikační pokus, jelikož se jeho tým obával, že mu v nádrži kvůli technickému problému nezůstalo dost paliva.

Sainz měl rychlost a tentokrát ani neudělal žádnou chybu. Foto: Ferrari

Zdroj: RaceFans, f1i, úvodní foto: Ferrari