Parné dny se blíží – Připravte si osvěžující domácí ledovou tříšť, jde to i bez přístroje

Ledová tříšť patří k oblíbeným letním nápojům – oblíbily si ji nejen děti, ale také dospělí. Vždyť co může být více osvěžující než sklenice plná rozdrceného ledu se sladkou ovocnou chutí. I doma si tento nápoj můžete v parných dnech připravit.

Poradíte si i bez přístroje

Na přípravu ledové tříště se dají pořídit speciální přístroje, existují ale i kelímky, které jsou mnohem levnější a tříšť připraví také skvěle. Ale i když doma ani jedno z toho nemáte, nezoufejte. Ledovou tříšť si totiž můžete připravit i bez přístroje, hezky ručně a postaru.

Pokud si chcete dopřát ještě lepší tříšť než tu kupovanou, na dno sklenice, ve které ji budete podávat, dejte na malé kousky pokrájené čerstvé ovoce. Může to být ananas, meloun, jahody nebo maliny a cokoliv, co v létě posbíráte na zahrádce. Vznikne vám tak skvělý osvěžující drink, který bude chutnat dětem i dospělým.

Domácí ledová tříšť

Recept na jednu sklenici, doba přípravy 10 minut.

Suroviny:

  • 10 kostiček ledu,
  • ovocný sirup,
  • popřípadě čerstvé ovoce dle chuti.

Postup:

  1. Přemýšlíte, jak kostičky ledu nadrtit na co nejmenší kousky? My to zkusíme pěkně postaru. Kostičky ledu položíme na polovinu čisté utěrky, druhou polovinou je přikryjeme a na pomoc si vezmeme paličku na maso. Kostičky ledu pak jednoduše rozdrtíme.
  2. Led by měl být ve sklenici až po její vrch, přidáme trochu ovocného sirupu a trochu vody – a je hotovo.
  3. S čerstvým ovocem na dně sklenice chutná tříšť ještě lépe.

Tip: Ovocnou ledovou tříšť jistě ocení především děti, pokud si vy chcete trošku dopřát, udělejte si alkoholický koktejl, do ledové tříště stačí přidat panáka vodky.

Ledová tříšť se snadno dá vyrobit také v mixéru nebo přístroji na přípravu smoothie. Všechny suroviny se do mixéru dají a rozmixují. Kromě sirupu lze na výrobu tříště použít i ovocnou limonádu a citronovou šťávu.

Nezapomeňte na brčko!

Autor: Michaela Richterová
zavřít reklamu