20. června 2021 • 21:04

Atleti se vracejí do superligy, čtvrtkaři k tomu pomohli štafetovým rekordem

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští atleti se vracejí do elitní skupiny mistrovství Evropy družstev. V Kluži vyhráli 1. ligu a do superligy jim pomohlo mimo jiné vítězství mužské čtvrtkařské štafety v českém rekordu. Jan Tesař, Pavel Maslák, Vít Müller, Patrik Šorm dosáhli času 3:02,42 minuty, tři roky staré maximum vylepšili o desetinu sekundy a mohou se připravovat i na olympijské hry. Ve světových tabulkách jsou před nimi jen americké a mezinárodní klubové týmy. Před třemi lety v Berlíně se na předchozím rekordu podílel Michal Desenský místo Tesaře.



K sobotním triumfům koulaře Tomáše Staňka a oštěpařky Nikoly Ogrodníkové přidal v druhém dni soutěží individuální prvenství také sprinter Jan Jirka. Na dvoustovce se před týdnem posunul na druhé místo historických českých tabulek časem 20,58, tentokrát mu stačilo 20,82 a byl jediný, kdo se dostal pod 21 sekund.

Další medailová umístění přidali druzí Kristýna Mäki v běhu na 5000 metrů (15:52,94), koulařka Markéta Červenková (17,23), steeplař Damián Vích (8:39,21) a oštěpař Vítězslav Veselý (78,50). Třetí skončili překážkář Petr Svoboda (13,73), tyčkař Jan Kudlička (555), Diana Mezuliáníková na patnáctistovce (4:16,71) a ženská čtvrtkařská štafeta (3:30,51).

Spolu s českou reprezentací se do superligy kvalifikovali i druzí Bělorusové, mezi elitou oba celky nahradí Portugalsko a Ukrajinu. Za dva roky bude superligu hostit Madrid.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud