Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Verstappen: Předjet Lewise bylo snadné. Hamilton: Nemělo smysl se bránit

Max Verstappen a Red Bull, nebo Lewis Hamilton a Mercedes? Nizozemský pilot formule 1 opět porazil vládce této motoristické VIP kategorie, vede pořadí šampionátu a dál bourá zaběhlé pořádky. Ve Francii ztrácel dvacet kol před koncem závodu na Hamiltona už 17 vteřin, ale přezul podruhé gumy a v předposledním kole britského obhájce titulu předjel.

Hamilton a Verstappen
zdroj: ČTK/DPA/ autor: Hoch Zwei

"Rozhodli jsme se jet na dvě zastávky a říkal jsem si, že uvidíme, zda to zabere, jelikož se mohla stát spousta věcí. Když jsem se ale k Lewisovi přibližoval, viděl jsem, že už má sjeté gumy a moc mu z nich nezbylo. S ohledem na tenhle aspekt a DRS to proto bylo, řekněme, snadné předjetí," prohlásil Verstappen na oficiálních stránkách šampionátu.

Jeho manévr oslavovalo i 15 tisíc fanoušků v ochozech a sám Hamilton připustil, že "bylo bezvýznamné se předjetí bránit," protože by to Verstappen stejně zopakoval někde jinde a on by ještě víc dorazil už tak špatné pneumatiky. Zároveň ale připustil, že ve chvíli, kdy Nizozemec zvolil tuto taktiku, už zbyla jediná rozumná varianta - zkusit to dojet na stávajících gumách a věřit.

Je nám líto, video expirovalo.
Velkou cenu Francie F1 vyhrál Verstappen

"Nebylo to ale snadné, zejména na začátku, kde to bylo hodně zrádné," komentoval lídr šampionátu situaci z první zatáčky, kdy vyjel mimo trať a o vedení, které si vyjel v kvalifikaci, přišel. "Myslel jsem si, že je to dobré, ale pak mi ujela zadní část auta, vyjel jsem mimo a ztratil pozici. Dost mě to naštvalo, ale musel jsem myslet dopředu. Měl jsem teprve celý závod před sebou a věděl jsem, že se v něm může stát spousta věcí," líčil Verstappen.

"Je to velmi nadějné. Je ale jasné, že to bude dál těsná bitva, a snad se nám v ní podaří zase uspět," dodal vedoucí muž šampionátu, který se nyní chystá na dva následující víkendy na Red Bull Ringu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články