e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Malý princ přichází do litvínovského zámku

publikováno: 21.6.2021, kategorie: Výstavy, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Po celé léto až do podzimu budou moci návštěvníci zámku Valdštejnů v Litvínově nahlédnout do kouzelného světa Malého prince. Postava slavné knihy Antoina de Saint Exupéryho ožívá v interaktivní výstavě výtvarnice Elišky Podzimkové. Otevře se v úterý 22. června.

Kouzelný svět Malého prince Antoina De Saint Exupéry má působit nejen na oči návštěvníka, ale i na jeho další smysly. "Zámek bude zaplněn magickým lesem, světýlky, mlhou i vůní. Návštěvník, který vejde dovnitř, si bude připadat jako v jiném světě," říká ke konceptu výstavy Marta Novotná z oddělení propagace města. Hlavní instalací jsou kombinované fotografie s ilustracemi Elišky Podzimkové z knížky Malý princ, které byly připravované na Islandu. V závěru loňského roku byla interaktivní výstava představena i na veletrhu informatiky GITEX Technology Week v Dubaji. 

Vernisáž se koná v úterý 22. června v 17,00 hodin a Malý princ bude těšit návštěvníky až do října. "Prohlídky budou možné od úterý do neděle v časech v 9.00, 10.30, 13.00 a 15.30 hodin. Vstupné vyjde dospělé na 70 Kč, důchodci zaplatí 40 Kč a děti a studenti 30 Kč, rodina může využít rodinné vstupné ve výši 120 Kč," dodává Marta Novotná. Předem je nutná rezervace vstupenek na tel. 603 151 600.