Jako první se k plotně postaví majitelka fitness centra Tereza (34). Ta by ráda udělala reklamu zdravému vaření a životními stylu. Ona sama totiž prošla úžasnou proměnou, během dvou a půl roku dokázala shodit neskutečných 40 kilogramů. Ocení hosté její snažení, když ho uvidí na fotkách? A pochutnají si na Terezině menu, které by podle ní mělo být fitness, a do kterého spadá například „experimentální polévka bez vaření“? I když se ale Tereza snaží, všechno jako by bylo proti ní a v kuchyni se to celé tak trochu zadrhne. Možná právě proto, že se v životě se řídí mottem „zážitek nemusí být nutně kladný, důležité je, že je silný“, čeká ji pozoruhodný večer. Podle hesla, když se nedaří, tak se nedaří, funguje i celý večer. Zmrzlina nebude zmrzlinou a nepovede se ani zábava. Co se tedy naopak vydaří?

Druhý v pořadí bude vařit mladý muž z mediální agentury, Lukáš (26). Do Prostřeno! se přihlásil na popud kamaráda z práce. Ten je přesvědčen, že perfektně vaří a že by stálo za to se s tím pochlubit v televizi. Lukáše ale tak trochu ovládá nervozita, a protože menu nemá jednoduché a vsází na starou dobrou českou klasiku, má co dělat nejen v kuchyni, ale i večer u stolu. Hosté jsou nacpaní a jídla jsou pro ně moc těžká. Osloví je ale servírováním a někteří z hostů se u něj poprvé v životě setkají se škvarky, které Lukáš podává v pomazánce. „Jak tam přidal to vajíčko, tak to bylo dobrý. Zjemnilo to chuť tý hořčice i těch okurek. Takže to šlo, jako,“ zazní nejkritičtější hlas – od rázné Jany. Všechny však zklame Lukášův dezert, jenž bude výrazně sladký. Tereza si však umí poradit, a tak vymyslí zlepšovák pro vyvážení chutí…

VIDEO: Středeční Prostřeno!: Smolař

Video
Video se připravuje ...

Středeční Prostřeno!: Smolař 

Středa bude patřit teprve sedmnáctiletému studentu Petrovi (17). Jeho velkým koníčkem je judo, a pokud by vyhrál, tak by si koupil auto. Menu dával dohromady se svou maminkou, a s tou na svůj večer i trénoval. Maminčina podpora padla na úrodnou půdu. Nejen u plotny, ale i během večeře bude mladičký hostitel působit sebejistě a bude mít vše pevně v rukou. Samozřejmě ani jemu se nevyhnou nějaký ty karamboly: Například rozbije křepelčí vajíčko, praští se o linku, anebo si spálí ruku ve vroucí vodě. Lukáš nachystá zvěřinu a podle některých jeho spolusoutěžících se mu to moc nepovedlo. Stěžují si, že je zvěřina přetažená, a nivová omáčka málo nivová. „Já tam cítím uzený sýr,“ podivuje se Lukáš, než jej Petr ubezpečí, že jde skutečně o nivu. A co jeho hosté řeknou na zábavu, kterou bude moderní virtuální realita?

Jako čtvrtá v pořadí svůj kulinářský um předvede studentka gymnázia a sportovkyně Veronika (17). Po středečním výkonu mladičkého Petra očekávají něco podobného. Problém ale v téhle domácnosti nastane už u těsta. „Nikdy jsem to jídlo nedělala dopředu a takhle to nechala ležet, takže to těsto bylo lepivý…“ komentuje své snažení Veronika. Své spolusoutěžící hodlá ohromit oblíbenými rodinnými recepty, ty ovšem její soupeře pořádně matou. Bojí se například toho, co se skrývá pod názvem opilé kuře. Jana tipuje, že by mohlo jít o maso naložené v rumu, což se ale nepozdává ostatním. Jana však prý takhle maso připravuje... Veronika hosty nepotěší ani dalšími chody, třeba takovým těstovinovým salátem. „Chyběla v něm sůl, pepř… Bylo to bez chuti,“ stěžuje si Jana. Nicméně jak říkal už Lukáš v pondělí, zdravá jídla jsou přece jen málokdy dobrá...

VIDEO: Páteční Prostřeno!: Tortilly

Video
Video se připravuje ...

Páteční Prostřeno!: Tortilly 

A nakonec se v kuchyni předvede právě kritička Jana (45). Tu baví šít středověké kostýmy, tvořit z keramiky a experimentovat v kuchyni. Ze skupiny je nejstarší – měla by být také tedy nejzkušenější kuchařka. Alespoň svými kousavými poznámkami budila dojem, že vaření opravdu rozumí. Logicky by se tak měla vyvarovat chyb svých soupeřů. Všichni jsou zvědaví, zda Jana zaperlí. Očekávání budou veliká, dojde ovšem k jejich naplnění, anebo všechny čeká spíše rozčarování? Jana například zklame faktem, že její tortilly nejsou domácí. Je to skutečně takový problém, anebo jen taktika? Anebo jí její soupeři vrací kritiku z předchozích dní? Jana se vymlouvá, že se jí nikdy nepovede správný tvar. „Přijde mi to škoda. Tvar není úplně důležitej,“ konstatuje však Veronika.

Jak tohle dopadne a kdo nakonec celé vyhraje? Těšte se na váš oblíbený pořad Prostřeno!, každý všední den od 17,50 na FTV Prima.

Fotogalerie
13 fotografií