Ima Teva vydává atmosferickou osobní zpověď V kruhu

Ima Teva vydává atmosferickou osobní zpověď V kruhu

Tisk

V kruhu200Druhé album elektronické písničkářky Ima Teva spojuje s debutem pouze vydavatelství Divnosti a hlas Petry Juráčkové. V kruhu funguje jako výpověď třicetileté ženy a slouží i jako velmi osobní tečka za jedním životním obdobím. Posluchače albem provází kromě atmosferické elektroniky také minimalistické, o to však působivější české texty a komorní vokál.


„Na albu V kruhu se tak trochu vracím ke svým hudebním kořenům. Rozvinula jsem zde několik nápadů, které vznikly úplně na začátku, když ještě Ima Teva fungovala jako můj sólový projekt. A s touto deskou jsem se k sólové tvorbě a vystupování vrátila,” odhaluje pozadí vzniku některých skladeb Petra Juráčková a pokračuje: „Zároveň jsem si ale vyzkoušela spoustu úplně nových věcí, na celém albu jsou například české texty.”

„Kruh není myšlený jako negativní symbol jakéhosi bezvládného motání. V životě se situace a motivy přirozeně opakují, to známe všichni. Vrací se nám příjemné věci a ty negativní nás nutí se pohnout a vrátit se po kružnici zpět k sobě. Kruh je také symbolem ženství, přírodních cyklů, určitého řádu. A to jsou všechno obrazy, které jsou pro mě velmi důležité,” vysvětluje ústřední motiv Petra Juráčková.

V kruhu je pro mě nekompromisní hudební zážitek, jehož atmosféra se zarývá až do morku kostí. Album dokáže být jak naprosto neústupné a odhodlané prorazit hlavou zeď, tak i na kost obnažené a bolestivě intimní. Použitá elektronika a syntezátory zde nejsou v rolích zvukových hedonistických spasitelů světa, ale spíše jako zranění duchové minulosti, kteří vám svými žalozpěvy nedají spát,” zakončuje producent alba a zakladatel vydavatelství Divnosti Tomáš Tkáč

V kruhu1

Stejně jako předloňský debut s názvem Chant i druhé album V kruhu vychází v hudebním vydavatelství Divnosti.

Křest alba proběhne 29. 7. v pražském Punctu. Zahrají také Toyota Vangelis a Never Sol se svým DJ setem.

Elektronická písničkářka a multižánrová umělkyně Petra Juráčková vystupuje jako Ima Teva od roku 2017. Podílela se například na hudbě k dokumentu o orbánovském Maďarsku ILUZE (2018) od Kateřiny Turečkové. V listopadu 2019 vyšlo debutové album Chant, kde Ima Teva vystupuje ještě jako duo. Druhé, už sólové album V kruhu vydala Ima Teva v červnu 2021 na vydavatelství Divnosti. Její hudbu můžete slyšet na Radiu Wave nebo Radiu 1. 

v kruhu2

Více informací:
Album V kruhu na Bandcampu: https://imateva.bandcamp.com/album/v-kruhu
Facebook Ima Teva: www.facebook.com/imatevasoundtrackmothernature
Instagram Ima Teva: www.instagram.com/ima_teva
Bandcamp Ima Teva: https://imateva.bandcamp.com
Facebook Divnosti: www.facebook.com/Divnosti
Instagram Divnosti: https://www.instagram.com/divnosti_label/
Bandcamp Divnosti: https://divnosti.bandcamp.com/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Marie Doležalová s úsměvem: „Někdy dělám Sašu, někdy ne...“

marie dolezalova 200Mladou herečku Marii Doležalovou hodně proslavila role Saši v sitcomu televize Nova Comeback. Jak na něj vzpomíná? Kromě televizních rolí a moderování hraje také v divadle a skupině Olat...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Sára má třetí knihu!

sara perexEsther a Jerry Hicksovi mě nesmírně potěšili! Pokračování Sáry jsem držela v rukou s něhou a pokorou a nesmírným čtenářským vzrušením. Jako zákusek, který si šetříte na chvíli, kdy budete doma sami nebo jen tak v pelíšku. Tak na takovouhle chvíli jsem...

Divadlo

Švandovo divadlo uvede hru Na první pohled, brilantní soudní monodrama i naléhavý příspěvek v debatě o znásilnění

na prvni pohled200Advokátka vyhozená ze sedla. Švandovo divadlo uvede hru Na první pohled, brilantní soudní monodrama i naléhavý příspěvek v debatě o znásilnění. 

...

Film

Yes man říká na všechno ano

yes man 200Romantická komedie Yes man (2008) pokračuje směrem, kterým se Jim Carrey vydal už kdysi dávno. Společně s krásnou Zooey Deschanel zažívá tentokrát trochu jiné dobrodružství. Učí se říkat „ano“ v...