Sobota 27. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Štěpán Rak vystoupí v Šumperku

26.04.2024 - Štěpán Rak vystoupí v Šumperku - Světově uznávaný...

Počasí

27.04.2024 - Sobota

Teplota: 17 / 6 - SkoroJasno

28.04.2024 - Neděle

Teplota: 20 / 11 - Oblačno

Den s Horskou službou Jeseníky

21. června 2021 - 07:00

Zpět na seznam článků

V areálu zámeckého parku v Loučné nad Desnou

Den s Horskou službou Jeseníky

ilustrační snímek zdroj foto: archiv HS

Horská služba se opět připravuje na svůj velký den.

V sobotu 17. července v deset hodin v areálu zámeckého parku v Loučné nad Desnou se příchozí mohou těšit na spoustu zajímavých věcí z oblasti činnosti Horské služby i na mnoho atrakcí pro dospělé i děti. „Zváni jsou nejen současní a bývalí horští záchranáři, ale především široká veřejnost,“ sdělil za tým pořadatelů Roman Fišnar.

Bohatý program Dne s Horskou službou je určen pro všechny věkové kategorie. Děti se budou moci povozit na dvou lanovkách, vyzkoušet si obratnost na lanovém žebříku a pohyblivé kládě nebo zkusit slack – line.

Pro všechny je pak k dispozici prohlídka záchranářského vrtulníku, vybavení horské služby, představení práce kynologů HS, komentované ukázky zásahů, ošetřování zraněného či ukázka evakuace paraglidisty ze stromu.

Na místě bude také stánek se zimním a lavinovým vybavením, zájemci mohou navštívit expozici o historii horské služby. „Účast přislíbili i horští záchranáři ze zahraničí. Zájemci si budou moci otestovat svou kondici v patnáctikilometrovém běhu Horské služby na tři kameny, trať svým profilem a délkou odpovídá fyzickým prověrkám horských záchranářů,“ přiblížil Roman Fišnar.

pozvánka zdroj: HS

Pro děti je připraven velmi zajímavý soutěžní program s plněním úkolů na různých stanovištích a následně možností získat chutné, hodnotné a užitečné ceny, které jsou připraveny pro prvních dvě stě padesát zaregistrovaných dětí v hlavním stanu Horské služby.

stánky partnerů zdroj: HS

Součástí doprovodného programu bude také vystoupení několika hudebních skupin, dětské divadlo, jarmark či bohaté občerstvení. „Děti se mohou těšit na kouzelníka, tvoření, hry, organizátoři počítají s relax zónou pro maminky s malými dětmi. Malé účastníky čekají za jejich výkony hodnotné odměny,“ zvou organizátoři z Horské služby.

Autor: red., Roman Fišnar, Horská služba Jeseníky, zdroj foto: HS

Fotogalerie

ilustrační snímek                              zdroj foto: archiv HS

Další články z rubriky

Nově objevený obraz mohelnického malíře Toulce

Nově objevený obraz mohelnického malíře Toulce

Vystaví ve věži kostela sv. Bartoloměje

Plumlovská přehrada má šanci na lepší vodu

Plumlovská přehrada má šanci na lepší vodu

Vodohospodáři vezmou sinicím výživu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.