Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Česko

Vítězi AGROTEC Petronas rally Pech s Uhlem

Monday, 21. 06. 2021 - 08:40, Public relations   

Vítězi AGROTEC Petronas rally Pech s Uhlem

Stylem start-cíl opanoval 16. ročník AGROTEC Petronas rally Václav Pech. S navigátorem Petrem Uhlem vyhráli v Hustopečích počtvrté, letos s vozem Ford Focus WRC. Druhá příčka patří Janu Kopeckému, třetí dokončil „rally mezi vinicemi“ Filip Mareš. Za čtvrtým Janem Černým až poslední rychlostka určila jezdce na páté příčce, devět desetin měl k dobru Dominik Stříteský před Miroslavem Jakešem.

Ohlasy z cíle AGROTEC PETRONAS rally 2021:

Václav Pech: "Letošní Hustopeče byly jako vždy těžké, bylo velké horko, ale rychlostní vložky tradičně moc hezké. Štvou mě ty protikaty, je to dost nebezpečné. Každý, kdo si o ně jen trochu 'lízne' má po závodě. A hlavně by tam měl být pořadatel, který je případně vrátí zpět na místo. Včera vypadlo několik aut jen kvůli tomu, že tam v prvním průjezdu chyběl a ve druhém už tam zase byl. To jediné asi budu všem vytýkat. Jinak jsem nadšený, je to rally jak má být. Mění se rytmus, klouže to, skáče to, jsou tu šotoliny. Za mě tedy tak jak to má být. Souboj s Honzou byl krásný, musíš jet od začátku naplno a nemáš čas taktizovat, jestli někde pojedeš míň nebo víc. Buď to vyjde nebo ne a nám to teď vyšlo."

Jan Kopecký: "Pro nás to prakticky skončilo na druhých Starovicích. Kilometr před cílem byl ve stopě vyhozený hodně ostrý kámen, jel jsem tam na pětku a nemohl jsem se mu vyhnout. Trefil jsem ho, díra v pneumatice, a kolo bylo okamžitě prázdné. Tam jsme nechali těch sedm vteřin, jinak myslím, že bychom erzetu jeli s Vaškem a bylo by to o něčem jiném. Ale i tohle patří k rally. Na jednu stranu jsem rád, že se Vašek přiznal, že to měl čisté a ten kámen vyhodil při katování, ale mrzí mě, že si u toho zabouchal na prsa jako King Kong. Nebrečím, ale tohle mi přijde trochu nesportovní. Další dvě vložky jsem musel trochu víc koukat na cestu, abych ještě něco netrefil, ale snažili jsme se. Soutěž končí až v cíli. Vašek byl každopádně dobře připravený, tvrdil tempo od první vložky. My jsme to zkoušeli, ale nevyšlo to. Tak snad na příštím závodě. Sezóna bude letos dlouhá."

a7202423.jpg

Filip Mareš: "Jsem rád, že jsme dneska v dílčích erzetách dokázali porazit buď Vaška Pecha nebo Honzu Kopeckého a v etapě skončili čtyři vteřiny za Honzou, což není moc. Určitě bych to někde našel. Nesedla mi tu jedna erzeta, kde jsem ztratil hodně, pak už bych ty desetinky hledal v drobných chybách, které Honza nedělá. Jsem schopný probrzdit jednu nebo dvě odbočky, udělat smyk a v tomhle tempu to pak jsou třeba dvě vteřiny. S dneškem jsem tedy spokojený a určitě i to třetí místo jsme si vybojovali. V této konkurenci to nebylo jednoduché a musíme být spokojení. Určitě to bylo náročné na pneumatiky, ale hlavně nám trošku motalo hlavu to horko s prachem. Ale fyzicky jsme byli připravení a věděl jsem, že z toho tentokrát můžeme těžit."

Dominik Stříteský: "Jsme rádi, že se nám na poslední zkoušce podařilo přeskočit o těch devět desetin Mirka Jakeše. Hustopeče se mi moc líbily. Na jednu stranu to pro mě bylo hodně těžké, jsem vyznavač spíš hladkých asfaltů a tady to bylo na prachu a mezi vinicemi. Musel jsem si na to celý první den zvykat a byl to takový křest ohněm. Ale myslím, že naše výkony už dneska nebyly vůbec ostudou."

Jan Dohnal: "Bylo horko, krásně jsme se vysaunovali, ale bylo to příjemné. Byl to zajímavý závod, pěkný sport a jsem rád, že se nám povedl takovýto výsledek. Včera nám ještě odešel úplně nový startér, bylo to nepříjemné. V servisu ho kluci naštěstí vyměnili. Dnes to bylo už bez komplikací a celý den jsme si hezky zazávodili. Snažil jsem se udržet koncentraci, protože mě to včera hned potrestalo. Neflákali jsme se a jeli, co umíme a zřejmě nám to sedlo víc než soupeřům."

Vladimír Hanuš: "Soutěž byla jako vždy velmi náročná. Těžká a navíc v tom obrovském horku. Jsme rádi, že jsme v cíli, navíc s dobrým výsledkem. Takže za mně spokojenost. Pokud jde o další starty, dopředu si moc neplánuji, ale určitě se budeme chtít zase někde svézt, možná ve Fulneku. Tyhle otázky řeším vždycky až za cílem aktuální soutěže."

3fe1ce1d-lukas-urbanik.jpeg

Výsledky 16. ročníku AGROTEC PETRONAS rally 2021

  1. Pech Václav / Uhel Petr (Ford Focus WRC) 1:16:54.0
  2. Kopecký Jan / Hloušek Jan (Škoda Fabia Rally2 Evo) + 6.1
  3. Mareš Filip / Bucha Radovan (Škoda Fabia Rally2 Evo) + 27.1
  4. Černý Jan / Černohorský Petr (Škoda Fabia Rally2 Evo) + 1:07.5
  5. Stříteský Dominik / Hovorka Jiří (Škoda Fabia R5) + 1:20.3
  6. Jakeš Miroslav / Machů Petr (Škoda Fabia R5) + 1:21.2
  7. Březík Adam / Krajča Ondřej (Škoda Fabia R5) + 1:44.8
  8. Odložilík Roman / Tureček Martin (Škoda Fabia Rally2 Evo) + 1:56.8
  9. Cvrček Věroslav / Prokorát Tomáš (Škoda Fabia R5) + 3:13.7
  10. Vlček Martin / Jugasová Karolína (Hyundai i20 R5) + 3:22.4

 

Informace k soutěži najdete na oficiální stránce www.agrotecrally.cz, řada novinek bude dostupná i na facebookovém profilu Agrotec rally Hustopeče.

AGROTEC PETRONAS rally Hustopeče 2021, tiskový servis Tomáš Plachý, Jan Vaškovič



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri