Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Návštěvnost letních plováren na jihu Čech byla o víkendu vysoká

Zájem o návštěvu letních bazénů a koupališť na jihu Čech byl o víkendu mimořádně vysoký. Způsobilo to především počasí, kdy se teploty v regionu držely kolem hranice 30 stupňů Celsia. Kvůli koronaviru je omezená kapacita plaveckých areálů, ale i tak nebyla na většině míst zcela naplněna.

"Oba dny byly z pohledu návštěvnosti dobré. V sobotu k nám přišlo více než pěst stovek lidí, dneska je to podobné," řekl technický vedoucí jindřichohradeckého aquaparku Petr Cihla. Dodal, že návštěvníky lákalo především příznivé počasí. Jednalo se proto zatím o nejlepší víkend v tomto roce. Přesto maximální povolená kapacita nebyla překročena. "I přes omezení kvůli koronaviru k nám může najednou až 800 lidí, protože máme rozlehlý areál," uvedl Cihla.

Na táborskou letní plovárnu dorazily v sobotu i dnes vždy přibližně tři stovky lidí. Kapacita areálu je i přes omezení zhruba pěst stovek návštěvníků. "Lidí bylo celkem dost, byl to nejpovedenější víkend," řekli na pokladně táborského letní bazénu.

Velký zájem byl také ve Strakonicích, kde však veřejnost v sobotu musela přenechat padesátimetrový bazén pro plavecké závody. V Českých Budějovicích se na letní plovárně návštěvnost blížila k maximální povolené kapacitě 450 lidí a u pokladen se tam v posledních dnech v některých časech tvořily delší fronty.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Bazén Jindřichův Hradec

Štítky ČR, počasí, rekreace, koupaliště, Jihočeský, Česko, bazén

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Návštěvnost letních plováren na jihu Čech byla o víkendu vysoká  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.