Informaci Blesku potvrdil přímo Jan Kačer, zdrcený, ale vyrovnaný. „Zemřela dnes po poledni, příčinu smrti zatím neznám, teprve ji bude určovat koroner,“ řekl herec. „Odešla doma, ve své posteli. Je mi to neskutečně líto,“ dodal s tím, že více informací poskytne později.

Na sociální síti už reagovala i dcera manželů Adéla. „21. června v pravé poledne odešla čistá a sladká naše milovaná máma Nina Divíšková,“ napsala. S Janem Kačerem byla Divíšková více než padesát let a dcery spolu mají tři – Simonu, Kláru a Adélu, která je herečka. Hereckou dráhu začala v Ostravě, poté se na 35 let stal její domovskou scénou Činoherní klub v Praze. Hostovala i v Divadle v Celetné, Řeznické nebo v Dejvickém divadle.

Zahrála si ve filmech Morgiana, Hra o jablko, Smrt talentovaného ševce, Jára Cimrman ležící, spící, Anděl svádí ďábla nebo Nestyda. K výraznějším filmovým rolím Divíškové z posledních let patřila matka hlavního hrdiny v Příbězích obyčejného šílenství Petra Zelenky, ztvárnila ji i v jejich původní divadelní podobě. Postava afektované matky jí vynesla nominace na Thálii i na Českého lva.

VIDEO: Kačer si chce znovu vzít Ninu Divíškovou! Tu první svatbu prý odfláknul

Video
Video se připravuje ...

Kačer si chce znovu vzít Ninu Divíškovou! Tu první svatbu prý odfláknul. TV Barrandov

Fotogalerie
31 fotografií