Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Ve Vltavě v Budějcích se utopil muž. Pátrání po něm trvalo celý víkend

Bezvládné tělo dvaapadesátiletého muže našli v neděli večer poblíž Jiráskova jezu v Budějcích. Muž zmizel pod hladinou během pátečního koupání. Od té doby po něm bezúspěšně pátrali potápěči, policisté i psovod. Z šetření vyplývá, že muž byl pravděpodobně pod vlivem alkoholu. Přesnou příčinu úmrtí stanoví až nařízená zdravotní pitva.

Policisté se o pohřešování muže dozvěděli od jeho kamaráda v pátek večer. "Oznamovatel uvedl, že spolu se svým známým byli u řeky Vltavy nedaleko českobudějovické plovárny. Jeho kamarád se rozhodl, že se půjde vykoupat. Po několika desítkách minut se však nevracel, ani ho oznamovatel nikde neviděl a proto zavolal policisty,“ shrnula mluvčí policie Štěpánka Schwarzová.

Do rozsáhlého pátrání se zapojili policisté, psovod i potápěči. Během pátku se nepodařilo muže nalézt, pátrání proto pokračovalo i následující den, opět bezvýsledně. „Nakonec v neděli před osmou hodinou večer bylo nalezeno tělo utonulého nedaleko Jiráskovo jezu na levém břehu řeky Vltavy. Z dosavadního šetření vyplývá, že muž byl pravděpodobně pod vlivem alkoholu, když se šel vykoupat. Přesné příčiny úmrtí stanoví až nařízená zdravotní pitva,“ dodala mluvčí policie.

Policisté v souvislosti s případem vyzývají k zodpovědnému přístupu při koupání. „V žádném případě se nechoďte koupat, pokud jste pod vlivem alkoholu. Velmi nebezpečné je koupání v neznámých vodách, kde mohou být zrádné skoky do vody, při kterých hrozí nebezpečí vážných úrazů.  V těchto horkých dnech je dobré se postupně osvěžit, neskákat hned do vody, aby nedošlo ke kolapsu organismu. Pokud máte děti, nikdy je při koupání nenechávejte bez dohledu, stále kontrolujte jejich pohyb,“ uzavřela Schwarzová.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky ČR, neštěstí, utonutí, České Budějovice, Vltava, koupání, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Vltavě v Budějcích se utopil muž. Pátrání po něm trvalo celý víkend  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.