Spolu se světem vzdali britští monarchové v neděli na Mezinárodní den otců hold aristokratickým tatínkům, živým nebo zemřelým.

Vévodové z Cambridge zveřejnili stop-motion video korkové tabule s nápisem Krásný den otců, na které se postupně objevily čtyři snímky. Ty zachycovaly Williama (38), Harryho (36) a Charlese (72) usazené na trávě, nevěstu Kate Middletonovou (39), již otec doprovází k oltáři, Williama se svými třemi dětmi a královnu Alžbětu a Philipa v obklopení pravnoučat.

Budoucí panovník Británie Charles oslavil svátek trojicí fotografií se zesnulým Philipem, Camillou (73) a jejím otcem a šťastnou momentkou se svými dvěma syny Williamem a Harrym. K záběrům napsal: „Věnováno všem tatínkům a těm, kteří o toho svého přišli. Myslíme na vás a přejeme vám jedinečný Den otců.“

Na manžela a stejně tak vlastního otce zavzpomínala současná hlava Commonwealthu Alžběta jediným černobílým snímkem z roku 1951. „U příležitosti Dne otců publikujeme fotografii královny s jejím otcem, králem Jiřím VI., a princem Philipem, který pozoruje mladého prince Charlese sedícího na soše na zámku Balmoral,“ stálo v příspěvku.

VIDEO: Harryho a Williama na pohřbu prince Philipa (†99) odděloval bratranec

Video
Video se připravuje ...

Harryho a Williama na pohřebu prince Philipa (†99) odděloval bratranec reuters

Fotogalerie
89 fotografií