V Jihlavě skončil další brankář. Zůstane podle Jaroše Žukov?

Foto: Markéta Křížová, hcdukla.cz

21. června 2021, 21:06

Josef Prášek

Jihlava vzala na zkoušku do přípravy 23letého odchovance Havlíčkova Brodu, ale mladý brankář David Marek neuspěl. Nicméně... Dobře vypadají jednání s ruským fantomem Maximem Žukovem.

Ten zářil v celé uplynulé sezoně, hlavně ale v play off! Tam jeho úspěšnost dosáhla na téměř 93 procent a ve finále extrémně trápil střelce Kladna. Byl také vyhlášen nejlepším hráčem celých vyřazovacích bojů!

21letý Maxim Žukov, který patří Torontu, ukázal velké kvality. A možná ho v Chance lize uvidíme i v další sezoně.

„Jsem s Maximem v kontaktu několikrát týdně. Myslím, že všechny jednání okolo něj vypadají velice dobře a doufám, že vše dopadne taky dobře. Věřím, že nejenom náš tým, ale i fanoušci se na něho mohou těšit a že začneme novou sezonu v plné parádě,“ prozradil trenér brankářů Petr Jaroš pro hcdukla.cz.

Ten už nemůže počítat s Janem Brožem, který loni dělal hlavně dvojku. Po sezoně odešel do Francie.

V přípravě je ale osmnáctiletý odchovanec Jihlavy Filip Maláč a jednadvacetiletý Adam Wolf, jenž přišel z Prostějova.

„Jsem s Maximem v kontaktu několikrát týdně. Myslím, že všechny jednání okolo něj vypadají velice dobře."

A Petr Jaroš plánuje i nějakou akci jen pro své brankáře, aby se ještě více poznali. Však něco podobného vymyslel i před play off v uplynulém ročníku.

„Měli jsme v plánu několik akcí, ale opatření nám to nedovolily. Je možné, že ještě něco vymyslíme, třeba by se dalo jet společně na ryby. Myslím, že stmelování kolektivu je důležité," řekl.

Foto: archiv Petra Jaroše

Dukla do přípravy přizvala i mladého trenéra Jana Radostu z Hockey Talent Academy Telč. Jedná se kondičního specialistu se zaměřením na lední hokej a pomáhat bude právě s gólmany.

„My jsme ho oslovili proto, že přes léto pracuje s gólmany, kteří hrají na nejvyšší úrovni, viděli jsme s Honzou Dršatou jeho práci a hodně se nám to líbilo. To jsou mladí kluci, kteří se své práci věnují na sto procent, tak jako my gólmanům na ledě. Jsou to odborníci a my se chceme posouvat kupředu,“ vysvětlil Petr Jaroš pro klubové stránky.

Aktuální kádr HC Dukla Jihlava

Brankáři: Filip Maláč, Adam Wolf.

Obránci: Vlastimil Bilčík, Filip Dundáček, Adam Dvořák, Filip Eliáš, Tomáš Janoušek, Daniel Kowalczyk, Lukáš Mareš, Martin Matějíček, Ján Niko.

Útočníci: Vítězslav Brož, Richard Cachnín, Kevin Coufal, Tomáš Čachotský, Patrik Čermák, Jiří Fronk, Tomáš Harkabus, Tomáš Havránek, Filip Helt, Vladislav Houška, Jakub Illéš, Miroslav Juda, Peter Lichanec, Jan Nevšímal, Filip Seman, Josef Skořepa, Matěj Zadražil.

Foto: Nela Dittrichová, hcdukla.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz