Foto-story – F4 na Red Bull-Ringu: Oliver Bearman bude roku 2021 měřítkem.

Foto-story  : Německá formule 4 na Red Bull-Ringu: Oliver Bearman bude roku 2021 měřítkem ostatních

Účastníci německého šampionátu ADAC-Formel 4 sice museli na “kick-off” sezony 2021 čekat až do poloviny června, při pohledu do paddocku ve Spielbergu ale bylo vidět, že se vyplatilo. Díky účasti několika týmů, které se letos budou rvát hlavně o body v Itálii, se tam sešlo pěkné pole 24 vozů – a zapomenut byl smutný pohled na deset autíček z minulého roku…

Tomuto silnému poli kraloval Brit Oliver Bearman, který letos pojede F4 druhým rokem. Oba sobotní závody jasně vyhrál, a kdo ví, jak by dopadla neděle, kdyby nekolidoval s „týmovým kolegou“. Nejen tyto zajímavé postřehy zachytil svým objektiven v Rakousku Roman Klemm.

 

16letý Oliver Bearman přes zimu nejen vyzrál sportovně, také fyzicky vyrostl: má teď o dobrých 10cm více, než při našem posledním střetu

 

 

Bearman pro letošek přestoupil k nizozemské stáje Fritse van Amerfoorta a zdá se, že to byl mistrovský tah.

 

Když Bearman v neděli zaváhal, udeřil (po Montoyove penalizaci) další Brit: 19letý Luke Browning ze stáje US-Racing

 

 

Nadšenci: v německé formuli 4 se po čase opět objevil i čistě rodinný tým. Sauter Engineering ze  Švýcarska, kde otec s přáteli připravuje monopost pro synka Michaela Sautera.

 

Proti velkým operacím, jako Van Amersfoort, který do Štýrska přivezl 4 vozy, ovšem nemají Sauterové šanci…

 

 

Angažmá prvního děvčete v Akademii Scuderie Ferrari, Mayi Weugové našlo velké echo v médiích. Spolčit ženský půvab s rychlostí se mladé Belgičance ve Spielbergu ovšem nepodařilo – a ruku na srdce: nikdy podařit nemůze: prostě jí chybí nejméně jeden z oněch faktorů!

 

Sebastian Montoya podal velmi nevyrovnaný výkon a na Bearmana nestačil.

 

Andreas Jenzer navštívil před každou session všechny své tři chráněnce jednotlivě, aby jim dodal sebedůvěry – zatim bezvýsledně.

 

Nový tým F4: Stáj BWR Motorsport letos založil zkušený inženýr z DTM, Erich Baumgärtner. Úzce spolupracuje s akademií talentů Nico Rosberga.

 

 

Pěna u huby? Kdepak, Marcusovi Armandovi se spustil hasící přístroj za jízdy.

 

Kdo z nich bude jednou účinkovat i v této show..?

 

 

Text a foto: Roman Klemm

Motor MAX