Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jezdci znají čtveřici pro Tokio. Pojede i střelkyně Horáčková

Česká jezdecká federace zveřejnila svůj čtyřčlenný výběr pro olympijské hry. Do Tokia poletí kvartet Anna Kellnerová, Aleš Opatrný, Kamil Papoušek a Ondřej Zvára. Kvalifikovala se i lukostřelkyně Marie Horáčková.

Je nám líto, video expirovalo.
Jezdci znají čtveřici pro Tokio

Možných účastníků bylo pět, z nich se ale musela vybrat čtveřice. O tom, že do Tokia pojedou Kellnerová, Papoušek, Opatrný a Zvára rozhodlo zranění jedné z klisen.

Rozhodnutí o tom, kdo bude v týmovém závodě pouze náhradníkem, ještě padne. "Dá se s tím ještě taktizovat," míní Markéta Šveňková, šéfka české ekipy. 

Český parkur se na olympijských hrách představí po 84 letech. "Pořád se musím přiznat, že tomu ještě nevěřím. Je to velký sen a dlouho to trvalo. Uvěřím tomu, až tam opravdu pojedu," říká Kellnerová.

V Tokiu bude i střelkyně Horáčková

Po třinácti letech se na olympijských hrách znovu objeví česká vlajka v lukostřelbě. V posledním kvalifikačním turnaji pro Tokio uspěla Marie Horáčková a může tak navázat na svoji zesnulou matku Barboru, účastnici Her v Pekingu 2008.

Třiadvacetiletá Marie Horáčková vybojovala pro Česko olympijské místo na turnaji v Paříži. V rozhodujícím boji porazila ve čtvrtfinále Mongolku Urantungalag Bishindeeovou.

"Je to skvělý a zatím nepopsatelný, protože si myslím, že mi všechno dojde až časem," řekla Horáčková v rozhovoru pro sociální sítě lukostřeleckého svazu. "Bylo to úplně jiný než jiný závody a musela jsem víc pracovat mentálně," doplnila členka klubu LK Arcus Plzeň.

Za postup děkovala tátovi a zároveň svému trenérovi Zdeňkovi. "Byl tady na první tři souboje, ale potom tady nemohl být a odletěl," řekla Horáčková. "Děkuji všem, kteří mi drží palce a fandili, toho si moc cením, svým trenérům, fyzioterapeutům a mentální koučce," dodala.

Na olympiádě v Pekingu startovali Barbora Horáčková, která před třemi lety ve 49 letech zemřela, a Martin Bulíř. Oba tehdy vypadli v 1. kole.


Hlavní zprávy

Nejčtenější články