Sinyan dorazí do Edenu v dalších dnech! Kdy zmizí Sima nebo Kolář? A přijme Deli horší podmínky?

Sinyan dorazí do Edenu v dalších dnech! Kdy zmizí Sima nebo Kolář? A přijme Deli horší podmínky?

Šéf Slavie Jaroslav Tvrdík poskytl klubové televizi hodně zajímavý rozhovor, v němž mj. promluvil o změnách v kádru. Jak to tedy vypadá s příchodem Michaela Krmenčíka nebo odchodem Abdallaha Simy? 

Tvrdík mj. potvrdil, že v Edenu jsou přesvědčeni o tom, že se jim po Euru podaří dotáhnout příchod Michaela Krmenčíka. Útočníka belgických Brugg, o něhož se momentálně přetahují s rivalem ze Sparty. Tu vede bývalý trenér důrazného útočníka Pavel Vrba, jejich silné pouto by však mohl přetrhnout zájem lodivoda sešívaných Jindřicha Trpišovského.

"Máme sice dohodu, že komentujeme jen uzavřené přestupy, ale jelikož to i sám hráč potvrdil, tak nemá cenu se tvářit, že na tomto přestupu nepracujeme. Takže ano, stojíme o něj. Trenéři jsou přesvědčení, že by nám mohl hodně pomoci. Poslali jsme už do Brugg nabídku a já myslím, že po Euru se dohodneme," uvedl Tvrdík.

Je však jasné, že prioritou pro něj zůstává post stopera. Zvlášť když David Hovorka je po těžkém zranění a Ondřej Kúdela nebude moci hrát v předkolech Ligy mistrů. "Stále pracujeme na příchodu dlouhodobé posily, jako byl Alexander Bah. Jen se tedy nejedná o hráče z dánské ligy, nýbrž té norské. Věřím, že se dohodneme už co nejdříve. Není to o tom, jestli k nám přijde, ale spíš kdy k tomu dojde," poznamenal Tvrdík, přičemž onou vytipovanou posilou do středu obrany by měl být Sheriff Sinyan z Molde.



Je však také možné, že v Edenu setrvá titán Simon Deli. Tedy s podmínkou, že půjde výrazně dolu s platem oproti tomu, co pobírá v belgických Bruggách. "Co se týče Simona, hrozně nám pomohl, ale my musíme myslet na ekonomiku klubu. Náklady na jeho kontrakt z Brugg (2,8 milionu korun měsíčně) jsou prostě enormní. Teď je to hodně na něm a na tom, zda dostane nějakou neodmítnutelnou nabídku, nebo dokáže přistoupit na podmínky Slavie. Pravdou je, že co mu platí Bruggy, mu my zkrátka nejsme schopni nabídnout," zdůraznil boss sešívaných.

Kdo s vysokou pravděpodobností zůstane v týmu, to je gólman Ondřej Kolář. "Tady slávistické fanoušky potěším. Odchod Ondry totiž vidím jako vysoko nepravděpodobný. Už jsme na něj ostatně odmítli nabídku blížící se deseti milionům eur. V podstatě ani nehledáme žádnou jinou alternativu," poznamenal Tvrdík a vyjádřil se i ke zdravotnímu stavu skvělého brankáře a zároveň nápadníka své dcery.

"V závěru sezonu ho napumpoval adrenalin, proto sezonu dochytal. Ale ve chvíli, jak ten adrenalin opadl, objevila se u něj řada problémů spojená s tím útokem Kamara Roofea. Špatně spí, bolí ho záda, má poměrně hodně potíží. Podrobil se i lehčím chirurgickým zákrokům, ale už je v pořádku," uvedl šéf Pražanů.

A jak to bude s Abdallahem Simou, jehož odchod se jeden čas bral jako hotová věc? "Je velmi realistické, že Sima přestoupí jinam. Přímo nebo přes jeho agenta jednáme se šesti kluby. Dva jsou z Premier League, dva z Francie a dva z Německa. Kdy odejde, ale neumím v tuto chvíli odpovědět, protože je Euro a transfery jsou zpožděné. Můj názor je, že k tomu dojde třeba v srpnu. Je poměrně velká naděje, že v dresu Slavie ho fanoušci ještě uvidí v těch prvních ligových kolech, možná i třetím předkole Ligy mistrů. Zároveň je ale téměř jisté, že pak Eden opustí," řekl Tvrdík.

Upřímný Malínský: Teď jsem rok paběrkoval a svou kariéru potřebuju znovu nastartovat

Zdroj: tvslavia