(VÍME PRVNÍ) Vysočina láká turisty: Děti zdarma, ostatní za polovic

Kraj Vysočina se snaží přilákat v letních měsících co nejvíce návštěvníků do krajských muzeí a expozic. Všem dětem a studentům bude umožněno navštívit krajské expozice a výstavy zdarma. Ostatní návštěvníci (tj. dospělí, senioři, handicapovaní apod.) dostanou ve své kategorii vstupného padesáti procentní slevu. Tato sleva bude vypočítána z aktuální výše vstupného pro rok 2021.

Oblíbené hrady Kámen, Roštejn nebo zámek Třebíč tak bude moci dospělý navštívit za vstupné kolem dvou set korun (oba okruhy).

Do krajských galerií v Novém Městě na Moravě, Havlíčkově Brodu nebo Jihlavě bude vstupné kolem padesáti koruny.

Celkově sleva pro turisty vyjde krajskou kasu Vysočiny na částku kolem tří a půl milionu korun. Sleva je navržena v souladu s hlavním tématem Vysočina Tourism pro rok 2021 – Vysočina dětem.

Návrh úpravy vstupného navazuje na rok 2020, kdy bylo na podporu návštěvnosti stanoveno jednotné vstupné pro dospělého návštěvníka na dvacet korun jako symbolická připomínka dvacetiletého výročí Kraje Vysočina. Kategorie snížené vstupné byla dočasně zcela zdarma. Návštěvnost se v letních měsících 2020 v souhrnu ve všech organizacích a pobočkách zvýšila 1,7krát oproti letním měsícům předchozích let, největší zájem byl o hrady Roštejn a Kámen a zámek Třebíč, a to více než dvojnásobný.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů