Hlavní obsah

Škoda udělal tlustou čáru. Je tady jiné Dynamo, proto jsem sem šel, hlásí

České Budějovice

Znovu poletuje po místech, které dobře zná. Útočník Michal Škoda se vrátil do Českých Budějovic, jež před šesti lety opouštěl s třemi ligovými zásahy na pažbě. Dvakrát skóroval proti Hradci Králové, jednou se trefil do sítě Teplic. Teď vytáhlý fotbalista doufá v tučnější střelecké konto.

Foto: SK Dynamo České Budějovice

Fotbalisté Českých Budějovic se vrhli do přípravy na novou sezonou i s útočníkem Michalem Škodou.

Článek

Na jih Čech přišel s nálepkou kanonýra, za Mladou Boleslav stihl v minulé sezoně hned deset branek. „Já se ale soustředím hlavně na výkony. Když jsou dobré, můžete góly střílet," připomíná forvard v Kristových letech, od něhož si na jihu Čech slibují zvýšení produktivity.

„Měl výbornou sezonu. Znám ho. Je to kluk, který se nám do způsobu hry hodil. Gólovej, nechá na hřišti všechno," pěje trenér David Horejš chválu na adresu Škody.

Když v sezoně 2014/2015 nosil dres Dynama, potkával se v kabině například s Lengyelem, Peškem nebo Horou. Ani jeden z nich už v týmu není, přesto známé tváře nalezl. „Pamatuju, že tady byl Novas," zmiňuje obránce Pavla Nováka. „Včera na hotelu jsem se seznámil i s Patrikem Hellebrandem," připomíná další novou akvizici Jihočechů.

Foto: SK Dynamo České Budějovice

Fotbalisté Českých Budějovic v přípravě na nový soutěžní ročník.

Námluvy s Dynamem vedl Škoda už v závěru loňského ročníku. První kontakty prý proběhly zhruba čtrnáct dní před koncem ligy. „Řešili jsme to s agentem a volal jsem si s trenérem. Po posledním duelu s Bohemians se pak transfer dotáhl," prohlásil spokojeně.

Je řádně nažhavený, vždyť jeho první štace na Střeleckém ostrově nedopadla podle představ. Mužstvo obsadilo v tabulce nejvyšší soutěže poslední příčku a spadlo o patro níž. „Řekli jsme si s trenérem, že za tím uděláme tlustou čáru. Teď je tady jiné Dynamo, a proto jsem sem šel!" hlásí. Stojí před novou výzvou, nervozitu v těle však nepociťuje. „Spíš se těším. Doufám, že to bude dobré a všechno bude klapat," přeje si muž, jenž rozepíše v Budějovicích svoji druhou fotbalovou kapitolu.

„Už tenkrát byly na stadionu nové kabiny, ale teď je to tady ještě trochu lepší. Máme tu takové prostředí, abychom se mohli zlepšovat a podávat maximální výkony. Servis je fakt skvělý," usmívá se.

Reklama