Když zadáte špatný název hotspotu, můžete si kvůli chybě deaktivovat v iPhonu Wi-Fi

V systému iOS byla objevena chyba, která může deaktivovat schopnost iPhonu připojovat se k hotspotům Wi-Fi, pokud se pokusí připojit k hotspotu se specifickým názvem, který tuto funkci přeruší. Výzkumník bezpečnosti Carl Schou pojmenoval osobní hotspot Wi-Fi „% p% s% s% s% s% n.“ Při pokusu o připojení k hotspotu Schou zjistil, že se k němu iPhone nemohl vůbec připojit, později zjistil, že v zařízení úplně deaktivoval připojení Wi-Fi.

Pokusy o připojení k jiným hotspotů selhala, s problémem nadále pokračoval po změně SSID hotspotu a restartu iPhone. Problém potvrdili i ostatní, kteří samostatně testovali stejný název SSID. Testy také poukazují na to, že jde o problém právě s iPhony, protože se zdá, že se zařízení Android připojují k neobvykle pojmenovanému přístupovému bodu bez problémů.

Jiní vědci zkoumající tyto jevy se domnívají, že jde o problém s analýzou vstupu, protože znak procenta na začátku může být iOS nesprávně interpretován jako specifikátor formátu řetězce, protože následující znaky mohou být spíše proměnná nebo příkaz než prostý text.

K vyřešení problému na postižených iPhonech musí uživatelé resetovat svá nastavení sítě iOS.

Jak obnovit nastavení sítě v systému iOS:

  • Otevřete Nastavení
  • Vyberte Obecné a poté Obnovit
  • Vyberte Obnovit nastavení sítě
  • Potvrďte požadavek.

Jakmile se iPhone restartuje, nastavte Wi-Fi jako obvykle. Tento objev připomíná textové zprávy, které obsahovaly řetězce a speciální znaky, které by mohly způsobit problémy iPhonům a iPadům. Například dubnová „textová bomba“ přinutila iPhony selhat, pokud byly v příchozím oznámení zobrazeny emodži vlajky a konkrétní znak v jazyce Sindhi.

Předchozí článek

Apple plánuje nové „Apple Watch SE“, budou rychlejší a s lepším displejem

Následující článek

Apple pravděpodobně plánoval černé keramické Apple Watch Series 5

Související články