880 let: k výročí nechybí pamětní mince i soutěže

TISKOVÁ ZPRÁVA
880 let: k výročí nechybí pamětní mince i soutěže
 

Odkazy


 
 

Vyškov, 22. června 2021 – Různá městská zákoutí či architektonický detail na třeba osmdesát let starých fotografiích mají určitě své nezaměnitelné kouzlo, Turistické informační centrum Vyškov nicméně zvolilo pro svou fotografickou soutěž téma současného Vyškova. Mimo jiné i proto, že právě letos si Vyškov připomíná 880 let od data první písemné zmínky o městě. Ta pochází z listiny olomouckého biskupa Jindřicha Zdíka z roku 1141.

Milovníci fotografování klidně mohou zvolit i snímek černobílý. Důležité je, aby jej poslali na e-mail infocentrum@meuvyskov.cz do 1. srpna, kdy soutěž končí. „Všechny fotografie ve stejný čas zveřejníme na facebookovém profilu našeho infocentra. Do užšího kola soutěže postoupí třetina fotografií, které získají nejvíce „lajků“. Z nich vybere porota vítěze,“ popsala průběh klání referentka infocentra Michaela Štěrbová. V září pak proběhne v galerii TIC výstava nejlepších snímků.

Nejde o jedinou sezonní soutěž vyhlášenou u příležitosti 880. výročí první písemné zmínky. Druhá lehce potrápí mozkové závity, zaměřená je totiž na historii Vyškova. Vědomostní soutěž již odstartovala, potrvá do konce září. „Každé dva týdny zveřejňujeme na našem webu jednu otázku a následně vylosujeme výherce věcné ceny. Na všechny otázky je pouze jedna správná odpověď,“ poznamenala Štěrbová.

Ke kulatému výročí nechybí pamětní mince z jablonecké historické mincovny. Vyrobené jsou ve vysokém lesku z alpaky. Pokud v září bez omezení proběhnou Dny památek – Dny evropského dědictví, zástupci mincovny přijedou s dobovým stánkem a lisem a zájemci si sami mince středověkým způsobem vyrobí.

Zatím 150 kusů je v infocentru k prodeji. Zakoupit půjdou také výroční odznáčky města Vyškova. Jsou obdélníkového tvaru a odlité z bižuterní zinkové slitiny.

Pamětní mince

 
Zodpovídá: Bc. Michal Kočí
Vytvořeno / změněno: 22.6.2021 / 22.6.2021

Počet návštěv: 1205
 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém