Stalo se: Testovací projekce Matrixu 4 a premiéra Duny

Filmová pokračování o sobě dávají vědět, rozloučení s Ninou Divíškovou.

Foto: Matrix (Warner Bros.), Duna (Warner Bros.), Greenland (STXfilms)

Lidé se vracejí do kin, pokračování filmových hitů a rozloučení s Ninou Divíškovou. Tohle je přehled nejdůležitějších informací ze světa filmu posledního týdne.

Zemřela Nina Divíšková

Foto: Profimedia

Dne 21. června odešla z tohoto světa další známá česká herečka. Krom jejího bohatého divadelního angažmá se Nina Divíšová proslavila také rolemi ve filmech z Chobotnice z II. patra, Příběhy obyčejného šílenství nebo v seriálu Vyprávěj. Rodině i všem blízkým přejeme upřímnou soustrast.

Nikdo dostane pokračování

Ačkoli vznik druhého dílu ještě režisér Ilja Najšuller zcela nepotvrdil, scenárista prvního dílu Derek Kolstad byl pověřen, aby pokračování napsal. Nikdo již vydělal 61,5 milionů dolarů, což je na rozpočet 16 milionů poměrně hodně. Není tedy divu, že je vznik dvojky očekáván.

Chystá se Greenland 2

Ve druhém díle vydařeného katastrofického snímku Greenland: Poslední úkryt musí přeživší rodina Garrityových (Gerard Butler a Morena Baccarin) opustit bunkr a najít nový domov. Cesta ale povede napříč zpustošenou Evropou, proto také film nese název Greenland: Migration. Další informace o dvojce se dočtete zde.

Podtitul pro Matrix 4

Minulý týden se v Kalifornii údajně konala zkušební projekce očekávaného čtvrtého dílu série Matrix. Díky tomuto promítání byl také odhalen možný název filmu The Matrix Resurrections.

Ohlasy na Black Widow

Premiéra nové sólovky Black Widow se kvapem blíží, v českých kinech se objeví 8. července. V zámoří ale někteří kritici měli možnost zhlédnout film s předstihem a jejich reakce jsou velice přívětivé. Chválí například akční scény, dialogy mezi postavami a také herecké obsazení, konkrétně Florence Pugh.

Natáčení Flashe v plném proudu

Foto: Warner Bros.

Na internetu se také objevily fotky z natáčení. Na nich kromě Ezry Millera figurují také Sasha Calle v roli Supergirl a Michael Keaton, který se po dlouhých letech pravděpodobně vrátí jako Batman. Další novinky o očekávaném filmu The Flash najdete zde.

Duna míří do Benátek

Po dlouhých spekulacích se konečně potvrdilo, že premiéra nového filmu Denise Villeneuva Duna proběhne na světoznámém filmovém festivalu v Benátkách. Ve filmu hraje mnoho známých tváří jako jsou Timothée Chalamet, Zendaya, Josh Brolin nebo Rebecca Ferguson. Také se můžeme těšit na soundtrack Hanse Zimmera.

Ewan McGregor zdolá Everest

Ewan McGregor v minisérii Halston

Známý herec si ve filmu Everest zahraje horolezce George Malloryho, který se v roce 1924 pokusil potřetí zdolat největší horu světa. Při jeho pokusu ale všichni členové výpravy zahynuli a dodnes není jasné, zdali se jim na vrchol podařilo dostat. Režisérem je Doug Liman (Na hraně zítřka, Agent bez minulosti) a k McGregorovi se připojí také Mark Strong a Sam Heughan.

Diváci se pomalu vracejí do kin

S otevřením multikin a uvedením zajímavějších filmů se diváci přirozeně vracejí do kin. Může za to hlavně premiéra Tichého místa 2, kterou si o víkendu nenechalo ujít přes 14 tisíc českých diváků. Dohromady vyrazilo do kin přes 41 tisíc lidí, zájem byl také o Disneyho Cruellu, Godzillu vs. Konga a animák Duše. Stále však jde jen o zlomek toho, jakou návštěvnost hlásila kina před pandemií (až 230 000 diváků týdně).

Pokračuj na přehled zpráv ze světa filmu z minulého týdne