Hlavní obsah

Půlkařský šampion Brazier neuspěl na šampionátu USA a v Tokiu nepoběží

Eugene

Úřadující mistr světa v běhu na 800 metrů Donavan Brazier překvapivě neuspěl na atletickém šampionátu USA v Eugene a na olympijských hrách v Tokiu bude chybět. Americký rekordman doběhl ve finále na posledním osmém místě. Titul získal Clayton Murphy v nejlepším letošním světovém čase 1:43,17 a pokusí se v Tokiu navázat na bronz z Ria de Janeiro.

Foto: Lucy Nicholson, Reuters

Úřadující mistr světa v běhu na 800 metrů Donavan Brazier překvapivě neuspěl na atletickém šampionátu USA v Eugene a na olympijských hrách v Tokiu bude chybět.

Článek

Brazierovi došly na poslední dvoustovce síly a doběhl více než čtyři sekundy za vítězem. "Asi jsem za to vzal moc brzy a pak za to zaplatil. Určitě jsem na tom také nebyl nejlépe," uznal světový šampion z Dauhá.

Místo v olympijském týmu si zajistil vítěz posledních dvou světových šampionátů ve skoku o tyči Sam Kendricks, i když skončila jeho série šesti triumfů na mistrovství USA. Výkonem 585 centimetrů se bronzový medailista z Ria podělil o druhé místo s K. C Lightfootem za vítězným Chrisem Nilsenem, který skočil 590 cm.

V Tokiu nebude chyběl ani trojskokan Will Claye. Stříbrný olympijský medailista z Ria a Londýna, kde navíc získal bronz v dálce, vyhrál výkonem 17,21 metru.

Boj o účast na čtvrté olympiádě nevyšel bronzové medailistce z Ria Jenny Simpsonové, která skončila v běhu 1500 metrů až desátá. V rekordu šampionátu 3:58,03 zvítězila Elle Purrierová St. Pierreová.

Reklama

Související témata: