Podle utajovaného scénáře ve špitále, ve kterém se odehrával čtyřletý příběh seriálu Modrý kód a později i Sestřiček, bouchne plyn. Ohromující výbuch, plameny, krev, křik a snaha zachránit jeden druhého, tak budou vypadat poslední chvíle v Rubavě. 

„Můžu slíbit, že se nám tam povedlo unikum v rámci nekonečných seriálů: udělat díl ze žánru katastrofického filmu se všemi žánrovými zápletkami. Takové malé skleněné peklo v Rubavě,“ prozradil šéfautor seriálu Sestřičky, David Litvák, který schytal kritiku z řad diváků za to, že nechal zemřít nejoblíbenější postavu seriálu, vrchní sestru Mery v podání Sabiny Laurinové (49) a rozdělil tak pár, který tvořila s Markem Němcem (40) alias s doktorem Hofbauerem, jemuž tolik fandili.

Je to trochu symbolický, jsem otvírák i zavírák seriálu. V prvním díle jsem se připletl k výbuchu a v posledním bude taky katastrofa. A v posledním díle mám na sobě smoking, a dokonce i tančím, myslím, že je to důstojné rozloučení se seriálem,“ řekl Marek Němec.

Konec seriálu byl naplánovaný dlouho dopředu. „Z mého pohledu je hezčí mít příběh ukončený než ho pořád natahovat dál a dál podle toho, kolik se na to dívá lidí. Prodlužování na sílu nevede k dobrému výsledku. Je dobré mít příběh jasně daný,“ říká Litvák s tím, že na posledních dílech Sestřiček si tvůrci dali obzvlášť záležet.

„Poslední díly jsme točili jinak než dosud. Jsou více dějově provázané a vícežánrové, objeví se tam romantika i thriller,“ slibuje šéfautor Sestřiček Modrý kód. Smrt pod sutinami Kdo smrtící výbuch přežije a čí životy vyhasnou pod sutinami? Poslední díl seriálu Sestřičky Modrý kód uvede Prima už ve středu ve 20.15.

Závěrečný díl si vyžádal i velké kaskadérské scény. „Využili jsme kaskadéry, do kterých jsme pustili oheň a sutiny. Opravdovou, žádný polystyren. Všichni jsme si u téhle scény opravdu mákli,“ řekl režisér Lukáš Buchar.

VIDEO: Svatba Sabiny Laurinové a Saši Rašilova v Sestřičkách

Video
Video se připravuje ...

Svatba Sabiny Laurinové a Saši Rašilova v Sestřičkách už dnes! FTV Prima

Fotogalerie
83 fotografií