Před Schickem už je pouze 8 českých střeleckých osobností. Vyrovná Lokvence už proti Albionu?

Před Schickem už je pouze 8 českých střeleckých osobností. Vyrovná Lokvence už proti Albionu?

Patrik Schick, pětadvacetiletý forvard Bayeru Leverkusen a české reprezentace, za kterou si na právě probíhajícím kontinentálním šampionátu připsal tři branky, už pronikl mezi deset nejlepších střelců v historii českého národního mužstva.

Díky třináctí přesným zásahům je bývalý ofenzivní hráč AS Řím, Lipska či Sampdorie Janov na deváté pozici a žebříčkem může samozřejmě dál růst.

Osmého Vratislava Lokvence, jenž svou rodnou zemi reprezentoval v letech 1995 - 2006 a za tu dobu dosáhl na 76 mezinárodních klání, by ostatně mohl dorovnat či přeskočit již na tomto Euru.

Kromě Lokvence jsou před odchovancem Sparty s krátkou minulostí v Bohemians Praha 1905 také Berger, Nedvěd, Rosický, Šmicer, Kuka, Baroš a Koller, jenž je absolutním rekordmanem.

Ten by se chvíli, kdy bude překonán, nebránil. "Zlobit se nebudu. Naopak budu rád. Rekordy jsou od toho, aby se překonávaly a navíc by to znamenalo, že náš tým dal opravdu hodně gólů. Tak klidně do toho," vybídl Schicka a spol. k ofenzivní palbě legendární "Dino", jenž navíc začal reprezentovat až ve svých šestadvaceti letech.

A tolik ještě nejlepšímu střelci současné české generace ještě ani nebylo...

Nejlepší střelci v historii české repre:

  1. Koller - 55 gólů
    2. Baroš - 41
    3. Kuka - 29
    4. Šmicer - 27
    5. Rosický - 23
    6. Nedvěd - 18
    7. Berger - 18
    8. Lokvenc - 14
    9. Schick - 13