Kroměříž: Lennonova ulička je zavřená, propadla se v ní kanalizace

22.06.2021 12:03

Kvůli havárii na kanalizaci je uzavřena Lennonova ulička v centru Kroměříže. „Propadla se část dlažby v místě, kde se objevila kaverna, dutina v kanalizaci. Oprava potrvá nejpozději do konce příštího týdne,“ uvedl vedoucí radničního odboru služeb Lambert Hanzal.

Kroměříž: Lennonova ulička je zavřená, propadla se v ní kanalizace
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Lennonova ulička je dlouhá 47 metrů, spojuje Velké náměstí a ulici Ztracená. Oficiálně byla pojmenována v roce 1993, nese jméno zpěváka slavné skupiny Beatles Johna Lennona. V současnosti je jedinou upomínkou na někdejší středověký vzhled městských čtvrtí. Pochází snad ze 13. století. Spojovala původně náměstí se severovýchodním opevněním. Ve středověku mohla sloužit i jako protipožární ulička, díky které se požár mezi domy rychle nešířil.

Město v roce 2017 opravovalo dlažbu v uličce. Při rekonstrukci se podařilo odkrýt několik staletí starou dlažbu, která pokrývá asi dvě třetiny uličky a pouze na zbylou část tak dělníci doplnili dlažbu novou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…