Jakub Konečný
22. června 2021 • 12:25

Hráče Plzně v Pardubicích střídají slávisté. Beran má nahradit Hlavatého

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V úterý prvním tréninkem zahájili letní přípravu fotbalisté Pardubic, v jejich kádru došlo k četným změnám. Odešlo šest hráčů, na hostování naopak dorazili tři slávisté – Michal Beran s Lukášem Červem a Jakubem Markovičem, z Baníku na stejné bázi přichází Lukáš Ciencala a na zkoušce jsou další hráči.



Jde o výraznou změnu kurzu. Zatímco v minulé sezoně hostovali v týmu nováčka tři hráči Plzně (Michal Hlavatý, Lukáš Pfeifer a Filip Čihák), tentokrát bude mít v Pardubicích stejně početnou enklávu Slavia. Úzce to spolu souvisí, protože Hlavatý a Pfeifer budou působit jinde, pouze Čihák zůstává po uplatnění opce na přestup na východě Čech natrvalo.

Hlavatého, který bude bojovat o místo v našlapaném kádru Plzně, by měl nahradit Michal Beran. Šikovného záložníka koupila před rokem Slavia za 16 milionů korun z Liberce, kde ho nechala ještě půl roku na hostování. V zimě se Beran vrátil do Edenu, jenže odehrál pouze 244 minut.

V Pardubicích by měl dostat mnohem větší herní vytížení. Stejně jako další záložník Lukáš Červ, který úspěšně hostoval ve druholigové Jihlavě. Gólman Jakub Markovič, který hostoval v druholigové Vlašimi, to bude mít o poznání těžší, čeká ho konkurence v podobě prověřených brankářů Jiřího Letáčka a Marka Boháče, který se uzdravuje po operaci kolena.

Lukáš Červ se raduje z gólu v UEFA Youth League
Lukáš Červ se raduje z gólu v UEFA Youth League

„Pardubice jsou tým, na který se strašně rád dívám. Když jde několik zápasů najednou a mám čas, první, po kom sáhnu, jsou Pardubice, protože jejich styl se mi hrozně líbí a baví mě. Je hráčům ušitý na míru,“ prohlásil na sklonku minulé sezony slávistický kouč Jindřich Trpišovský a zároveň vysekl poklonu svému staršímu kolegovi Jiřímu Krejčímu.

Pro užší spolupráci dvou červenobílých klubů mluví i podobný styl, založený na konstruktivní hře a držení míče, jakož i znatelný progres, který mladí hráči v Pardubicích dělají.

Kromě Hlavatého a Pfeifera skončilo hostování v Pardubicích také Jiřímu Slámovi (Olomouc) a Ewertonovi (Mladá Boleslav), do Jablonce přestoupil Michal Surzyn. Michal Petráň míří na roční hostování za trenérem Františkem Strakou do Třince.

S pardubickým celkem se již nějaký čas připravuje trio Junior Ramos, Milan Sekera, Jan Halász, na test pak dorazili z mladoboleslavského FK Ladislav Dufek a z rezervy Hajduku Split Marin Vujcic.

FK Pardubice Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud