Hlavní obsah

Pardubice mají náhradu za lídra Hlavatého. Ulovily slávistu, který hrál i Evropskou ligu

Pardubice

Po pondělních testech na pražské FTVS vyběhli v úterý dopoledne k úvodnímu společnému tréninku na hřišti. Fotbalisté Pardubic zahájili v areálu Pod Vinicí přípravu na nový soutěžní ročník už bez několika loňských opor. V týmu chyběli Surzyn, Pfeifer, Ewerton i středopolař Hlavatý, jehož si stáhla Plzeň.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Beran bude hostovat v Pardubicích

Článek

Roli posledně jmenovaného má převzít reprezentant do 21 let Michal Beran, který přichází na hostování ze Slavie a v úterý se zapojí do tréninku. „Měl by být plnohodnotná náhrada. Vybíral z minimálně pěti dalších nabídek, ale rozhodl se pro nás," říká spokojeně sportovní ředitel klubu Vít Zavřel.

V Edenu si Východočeši vyhlédli na hostování také talentovaného záložníka Červa a s červenobílými by rádi dojednali i dvouleté hostování devatenáctiletého brankáře Markoviče, který zvýší konkurenci mezi tyčemi. I proto, že jednička Boháč se kvůli rekonvalescenci s kolenem připojí k mužstvu až zhruba týden před startem ligy.

Na úvodním tréninku nechyběla avizovaná posila do středu pole Brazilec Júnior Ramos, jenž s Pardubicemi uzavřel tříletou smlouvu. Konkurenci v záloze zvýší i Lukáš Cienciala, kterého zapůjčila Ostrava.

Na zkoušku navíc přišli z Mladé Boleslavi Ladislav Dufek, z rezervy chorvatského Hajduku Split Marin Vujcic a také Milan Sekera z Trnavy. V jednání je příchod obránce Jana Halásze z rezervy Plzně.

Do Olomouce se vrátil záložník Jiří Sláma, s Mladou Boleslaví se připravuje útočník Ladislav Mužík a na roční hostování do Třince odešel jiný forvard Michal Petráň.

„Potřebujeme, aby pravidelně hrál. Minimálně druhou ligu. Bude trénovat pod panem Strakou, pod nímž nastupoval v předloňském ročníku v Karviné. Je tam tedy předpoklad, že bude mít velké vytížení," dodal Zavřel.

Reklama