Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Starosta Chotěboře Tomáš Škaryd byl obviněn kvůli úsekovému měření

Tomáš Škaryd (ČSSD), starosta Chotěboře na Havlíčkobrodsku, byl policií obviněn kvůli úsekovému měření aut. Podle Jihlavského deníku je s případem spojovaný také vedoucí městského odboru dopravy Pavel Málek, i ten je trestně stíhaný. Případ obou mužů policie řeší kvůli tomu, že údajně platili vyšší podíl z vybraných pokut firmě, která měření zajišťovala.

Obvinění se týká úsekového měření rychlosti aut v Bílku a Dobkově, což jsou vsi spadající pod Chotěboř. „Podle policie jsme způsobili městu škodu tím, že jsme firmě, která měření zajišťovala, dávali pětačtyřicet procent z vybraných pokut. Údajně jsme tak zaplatili víc, než jsme měli," řekl Tomáš Škaryd Jihlavskému deníku. Starosta i vedoucí odboru dopravy podle listu odmítají, že by jakkoli porušili zákon či způsobili městu škodu. Uvedli také, že jde o kolektivní rozhodnutí rady.

Obviněný starosta Chotěboře dodal, že obce úsekovým měřením řeší v podstatě věci za policii. „A pak vám tohle policie začne vyčítat, to je pro mě velice neseriózní jednání," uvedl.

Deník uvedl, že kriminalisté se úsekovým měřením zabývají více než dva roky, prověřovali i zákonnost měření. Policie k případu informace neposkytla. „Aby nedošlo ke zmaření účelu trestního řízení," uvedla policejní mluvčí Stanislava Rázlová.

Podle Deníku oba muži podali proti zahájení trestního stíhání stížnosti, dozorující státní zástupce je ale zamítl jako nedůvodné.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ČSSD | Zdroj Jihlavský deník, ČTK

Štítky policie, obvinění, starosta, Tomáš Škaryd, Pavel Málek, měření, rychlost, správa, Chotěboř, ČSSD, okres Havlíčkův Brod, Dobkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

René Pajurek

Tak co by neloupili, když je to legální.

Středa, 23. června 2021, 15:54Odpovědět

Zdeněk Solar

Jako bývalý starosta bych zakázal jakékoliv měření Obecní policií. To mezi její náplně nepatří. O tom, že jde pouze o peníze, je přeci jasné. Obzvláště to dokládá oblíbená věta - při úhradě do termínu x, nebude dále nic zkoumáno a body nebudou řešeny. Tímto je řečeno vše.

Středa, 23. června 2021, 10:55Odpovědět

Josef Járos

Někteří soudruzi starostové odkojeni Klausovým virem, se dali na cestu silničních lapků jako v hraničních hvozdech.Stačí založit firmu ta bude měřit, starostovo stará nebo kdosi spřízněný bude spolumajitel a hurá jde se k cestě loupit.Doslova se okrádají občané tohoto státu a uzká skupina regio politiků si namaže kapsu na náš úkor.Je to na hraně zákona, ale nějaká malá zlodějna u nás v Putimi alias Chotěboři pane hejtmane to nepadá na váhu. No a súdruh Hamáček chce lidem s prázdnými byty dávat pokuty.Měřit by měla jen PČR a i třeba s civilními auty a do všech vozů dopravky kvalitní radary s databází jako v USA propojit celou sít v zemi a je šlus. Oslové piráti silnic co silnice je silnicí byli a budou, tak s těmi si četníci poradí.A obce a městší biřici ať dělají pořádek s nepřizpůsobívými a ve městě bez odírání občanů neměří.Kecy o bezpečnosti občanů jsou jen zástěrka.Tak je třeba starostovi řádně změřit rychlost s jakou kradli.

Úterý, 22. června 2021, 19:55Odpovědět

Jana Tichá

Vzdy me udivi, jak zastupci ruznych obci srdceryvne bojuji proti "silnicnim piratum" pokud mozno radarem a o prasule jim pritom "vubec nejde" Ale: pokud je nekdo zmeren, uz obci rychle jel. Takze bezpecnost zajistena byt nemohla. Jeste hure je to z tzv. usekovym merenim, muzu obci svistet jak chci, ale kdyz me to da prumerne do pade, je to v pohode. Takze bezpecnost opet nee. A pritom ty "ciste duse" zapominaji na zpomalovaci semafory minimalne pred bezpecnostne exponovanym mistem. Ujistuji, ze tech, co si lajznou projet cervenou (vzhledem k tusim 7 bodum) je naproste minimum. To je skutecny prinos k bezpecnosti. Ale nejdou z toho prachy. A o to ve skutecnosti tem krasoduchum jde.

Úterý, 22. června 2021, 14:23Odpovědět

Starosta Chotěboře Tomáš Škaryd byl obviněn kvůli úsekovému měření | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.