Odměna za dobré výkony. Huf si ve Zlíně vysloužil dlouhodobou smlouvu

Foto: Jiří Zaňát, hokej.zlin.cz

22. června 2021, 13:21

Jan Šimek

(AKTUALIZUJEME) Berani postupně skládají kádr na novou extraligovou sezonu. V ní bude za Zlín dál chytat mladý brankář Daniel Huf, jenž s klubem podepsal víceletou smlouvu.

„Dan udělal v poslední době velký výkonnostní pokrok a posun. Nahrála mu situace v loňské sezoně a po dobrých výkonech si vybojoval dlouhodobou smlouvu. Vidíme v něm perspektivního gólmana pro zlínský hokej, který se bude nadále zlepšovat a přiblíží se ještě více výkonnosti Libora Kašíka,“ říká pro klubový web hlavní trenér Zlína Robert Svoboda.

A co na podpis dlouholeté smlouvy, jejíž délka nebyla zveřejněna, říká samotný Daniel Huf? „Děkuji vedení klubu a trenérům za podporu, kterou do mě vkládají. Velmi si toho vážím a těší mě to. Od patnácti let jsem o tom snil a nyní se mně splnil velký sen. Beru to jako obrovskou příležitost pro dosažení dalších hokejových cílů. Jsem rád, že můžu být součástí stávajícího A-týmu. Podařilo se mně zúročit každodenní tvrdou práci,“ těší zlínského gólmana.

„Zároveň chci poděkovat celé rodině, tátovi, své přítelkyni a bratrům, kteří mně hodně fandí. Především táta byl pro mě v těžkých chvílích velkou oporou. Věřím, že i máma by byla pyšná,“ dodává jedním dechem.

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

Dvaadvacetiletý borec má za sebou průlomovou sezonu v nejvyšší soutěži. Za Berany odchytal 31 utkání, ve kterých měl průměr obdržených branek 3,23 gólů na zápas a úspěšnost zákroků 90,72 %. Týmu pomohl k sedmi vítězstvím.

„Pokaždé chci vyhrát, proto hokej hraji. Velmi jsem si užíval všechna vítězství, i když se hrálo bohužel bez fanoušků na tribunách. Cítil jsem však jejich podporu alespoň na dálku přes sociální sítě. Chci dosahovat úspěchů, proto dělám sport. Věřím, že v nadcházejícím ročníku získáme vyšší umístění než letos a vybojujeme play off,“ velí Huf.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz