Policie sdělila obvinění starostovi Chotěboře za radar na měření rychlosti

Z měření maximální rychlosti se stal vítaný přivýdělek obcí. V Chotěboři vznikl „společný podnik“ se soukromou firmou se kterou se město dělilo o zisk.  Policie obvinila starostu Chotěboře na Havlíčkobrodsku Tomáše Škaryda (ČSSD) a vedoucího tamního odboru dopravy Pavla Málka.

V celé kauze jde o promyšlený „společný podnik“ se soukromou společností provozující stacionární radar v místních částech Dobkov a Bílek. Soukromý radar si město pronajalo, o výnosy se dělilo se soukromou firmou.

Pokud radar změřil prohřešek, radnice automaticky vystavila řidiči účet s odstupňovanou sankcí ve výši od několika stokorun až po tisíce korun. Prostor k obhajobě řidiče nebo zvážení polehčujících okolností prakticky neexistuje.

Problémem je právě finanční zainteresování soukromého subjektu, kerý se podílí na radarovém měření. Podle ustálené judikatury je vyloučeno, aby soukromý subjekt finančně participoval na výsledcích radarového měření. A zároveň je vyloučeno, aby mohla spravovat i systém radarového měření.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů