Mandous? Na hanáckém stole leží vylepšená nabídka Slavie. Ani tu ale Sigma zatím neakceptuje...

Mandous? Na hanáckém stole leží vylepšená nabídka Slavie. Ani tu ale Sigma zatím neakceptuje...

Sigma nově oplývá jak Davidem Vaněčkem, tak Antoninem Růskem a ekonomická situace tradiční hanácké značky z Androva stadionu je obdobná jako každý rok.

"Klub nemá žádné dluhy, hráči dostávají výplaty tak, jak mají. Co se týká ekonomiky klubu na začátku sezóny, nevybočujeme z předešlých sezón. Troufnu si říct, že 70 procent klubů v lize nemá zajištěný rozpočet od 1. 7. do 30. 6..," citoval web sigmafotbal.cz slova sportovního manažera Ladislava Mináře.

Ten ví, že ne všichni se v nynějším širokém kádru Václava Jílka "dožije" prvního kola Fortuna:ligy. "Přivedli jsme dva ofenzivní hráče, z čehož vychází, že budeme muset některé hráče uvolnit. Jestliže přijde krajní hráč, bude to v pořádku, protože tam nemáme takový přetlak. Kdyby ale přišel hráč do středu hřiště, museli bychom také reagovat, protože kádr není nafukovací. Musíme dodržet mantinely na základní platy. Je možné, že po nějaké době přípravy řekneme hráči, aby si hledal angažmá, nebo se mu budeme snažit najít hostování," přidal na klubových stránkách funkcionář.

Ten přiznal, že se rozběhla jednání se Slavií o reprezentačního brankáře Aleše Mandouse, jenž nyní na Euru plní úlohu dvojky. "Od Slavie máme konkrétní nabídku. Nabídku dokonce vylepšila, nemyslím si ale, že jsme ve fázi, kdy bychom ji měli akceptovat. Budeme ještě jednat v tomto týdnu," ozřejmil Minář, jenž jedním dechem podotkl, že na mladíka Kryštofa Daňka na stole žádná oficiální nabídka neleží.

A co možný návrat stopera Václava Jemelky, který má za sebou rok v Belgii? "U Vaška jsou všechny varianty možné. Může zůstat, protože jeho smlouva platí do roku 2024. Aktuálně je zraněný, což je pro něj trošku handicap v tom ohledu, že se klubům těžko nabízí zraněný hráč. Opravdu jsme připraveni na všechny tři možnosti. Může odejít, nebo může nastat podobná situace jako v minulém roce, kdy odešel v průběhu sezóny před koncem přestupního termínu. Pokud Vašek neodejde a bude zdravý, trenér ho maximálně využije v utkáních," slíbil hanáckým fanouškům Minář, jehož slova vyšla na sigmafotbal.cz.

Petráň mění Pardubice za Strakův Třinec, na východě Čech se zjevili 3 slávisté včetně Berana

Zdroj: sigmafotbal.cz