Hlavní obsah

Zemřela herečka Joanne Linvillová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Ve věku 93 let zemřela americká herečka Joanne Linvillová, napsal server deníku krone.at. Zahrála si třeba romulanskou velitelku v jednom díle seriálu Stark Trek a objevila se také ve vědecko-fantastickém seriálu Roda Sterlinga s názvem Twilight Zone.

Foto: Profimedia.cz

Joanne Linvill

Článek

Hereckou kariéru odstartovala v 50. letech minulého století a objevila se ve více než 100 filmových a televizních snímcích.

Velké filmové role ji sice míjely, zahrála si ale v celé řadě kultovních seriálů 60. až 80. let. Kromě již výše zmíněných je to Columbo, Kojak, Charlieho andílci, Dynastie či Příběhy Alfreda Hitchcocka.

Hrála i v americkém romantickém dramatu Zrodila se hvězda či životopisném filmu Gable and Lombard. Tento snímek je založený na příběhu romance a následného sňatku hvězd stříbrného plátna Clarka Gablea a Carole Lombardové.

Později se Linvillová věnovala výuce na herecké konzervatoři.

Joanne Linvillová se provdala za režiséra Marka Rydella, spolu měli dvě děti, z nichž se rovněž stali herci. „Nemohu vyjádřit slovy, jak moc jsem ji milovala a ona milovala mě,“ napsala dcera Amy na Instagram. „Byla inspirací pro mě i pro mnoho dalších,“ dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám