22. června 2021 • 15:45

Velké loučení v Liberci! Nguyen ztratil pozici, zkusí to ve Slovácku

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chtěli najít silnou brankářskou jedničku a nejspíš ji mají. Slovácko vzalo z Liberce na roční hostování s opcí Filipa Nguyena (28), který nepřišel vysedávat na lavičce. Čeká se, že v přípravě přechytá duo Pavol Bajza-Vít Nemrava a otevře druhé předkolo Konferenční ligy proti Lokomotivu Plovdiv. „Bereme ho jako posilu,“ uvedl sportovní manažer Veliče Šumulikoski.  



Ne že by byli Pavol Bajza a Vít Nemrava špatní. Jenže necítili jste od nich každý zápas, že podrží. Jednou zachytali, podruhé udělali chybu. Prostě ligový průměr. A Slovácko chce být lepší. Už proto, že bude reprezentovat v Evropě. Proto sáhlo po Filipu Nguyenovi, který přišel v Liberci v průběhu minulé sezony o místo jedničky.

Nguyen nebyl jediným jménem na seznamu vytipovaných gólmanů. „Adeptů bylo víc,“ potvrdil Šumulikoski. „Ale shodli jsme se na Nguyenovi. Rok zpátky chytal dobře v Evropské lize. Kdyby byl v Liberci pořád jednička, asi bychom ho nezískali,“ odtušil manažer.

Jasné místo v sestavě mu nikdo neslíbil, ovšem očekává se, že si základ vybojuje. V kádru zatím zůstávají i Bajza s Nemravou. „Ať se poperou,“ vzkázal Šumulikoski. „Z pětadevadesáti procent je kádr hotový,“ doplnil.

Osmadvacetiletého gólmana „vyhnala“ ze severu Čech konkurence v podobě Milana Knoblocha. Jakmile přestal v lize nastupovat, projevil zájem o odchod. Dočkal se nyní, byť pomýšlel spíš na zahraniční angažmá.

„Loučili jsme se po konci ročníku s tím, že jsem věděl o řešení nabídek. Počítal jsem s tím, že u nás bude pokračovat dál, pokud ho nezaujme jiné angažmá,“ sdělil pro klubový web liberecký kouč Pavel Hoftych. „Bavili jsme se spolu o tom, že jsem také na Slovácku působil a vím, že se tam dělá fotbal dobře, včetně příznivého klimatu místních lidí,“ dodal.

Filip Nguyen bude chytat ve Slovácku
Filip Nguyen bude chytat ve Slovácku

Pro Nguyena půjde o kariérní impuls, jinde ve FORTUNA:LIZE dosud nechytal. „Může to pro něj být nová zkušenost. Věřím, že pomůže dojít Slovácku na mezinárodní scéně co nejdál. Popřál bych mu, aby se dostal alespoň tak daleko, jako jsme se dostali minulou sezonu my,“ dodal.

„Doufal jsem v loučení za jiných okolností, ale díky Liberci jsem si zachytal ligu, Evropskou ligu a dostal jsem se i do reprezentace,“ řekl Nguyen pro web Slovanu. „Chtěl bych poděkovat fanouškům. Cítil jsem od nich obrovskou podporu, i když jsem nechytal,“ uzavřel.  

Slovácko mělo úspěšné úterý. Nejdřív se dohodlo na prodloužení smlouvy se stoperem Stanislavem Hofmannem, posléze uzavřelo dohodu se Nguyenem. Další změny nejsou v tuto chvíli na spadnutí. „Mladé zajímavé hráče ale budeme hledat vždycky,“ řekl Šumulikoski.

FC Slovan Liberec Vše o klubu ZDE

1. FC Slovácko Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud